Menu
 

Aptauja Saulkrastos. Cik liela iespējamība, jūsuprāt, ir jaunajam koronavīrusam nonākt Latvijā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ilze Ručevska
Foto - Ilze Ručevska un pixabay.com Foto - Ilze Ručevska un pixabay.com

2020.gads ir iesācies ar dažādām nelaimēm, tajā skaitā arī kāda jauna vīrusa izplatīšanos. Runa ir par jauno koronavīrusu, no kura šobrīd jau miruši 360 cilvēki. Ar vīrusu inficējušies cilvēki konstatēti arī vairākās Eiropas Savienības valstīs. Šobrīd tiek veikti drošības pasākumi, lai mazinātu vīrusa izplatīšanos. Ir apturēti avioreisi no Ķīnas, tāpat citu valstu pilsoņi tiek evakuēti no šīs valsts, pirms tam veicot medicīnisko apskati un nosakot karantīnu.

Tajā pašā laikā risks saslimt ar vīrusu Latvijā esot ļoti minimāls un ārkārtas drošības pasākumus neesot nepieciešams veikt. “Rīgas Apriņķa Avīzes” aptaujātie cilvēki ir pārliecināti, ka saslimt ar bīstamo vīrusu savā dzimtenē ir gandrīz neiespējami.

Ingrīda, pensionāre (nevēlējās fotografēties)

Kaut kādā mērā jau ir iespējams, bet šaubos, ka tas būtu tik nopietni, lai vajadzētu uzsākt drošības pasākumus un veikt karantīnu. Pie mums tas noteikti nav tik nopietni, kā tas ir citās valstīs, kur jau ir konstatēti saslimšanas gadījumi.

Sanita, skolotāja

Ļoti maza iespējamība. Noteikti, ka jāuzmanās ir un piesardzības pasākumi ir jāveic, bet tie vairāk būtu jādara katram pašam. Tas būtu tāpat, kā censties izvairīties no saslimšanas ar gripu, jo pie mums ar šo koronavīrusu varētu saslimt vienīgi tad, ja kāds no Ķīnas atbrauktu, bet tā – domāju, ka ne, nav jāuztraucas.

Olga, pārdevēja

90%, ka nevar. Vienīgi, ja kāds no Ķīnas ieradīsies. Bet man jau vispār liekas, ka tas nav nekāds vīruss. Drīzāk kāds bioloģiskais ierocis, tā izmēģinājums. Domāju, ka vairāk kas tāds, lai izlīdzinātu ekonomisko situāciju, jo tur jau valstīm ir savstarpējās nesaskaņas, tāpēc tas viss tagad notiek.

Vija, pensionāre

Iespējamība ir liela, jo cilvēki daudz ceļo uz citām valstīm un uz robežām jau nekur netiek veiktas veselības pārbaudes. Ja jau inficētie varēja nokļūt Vācijā un Somijā, kāpēc lai Latvija būtu kāds izņēmums? Mūsu veselības aizsardzības sistēma, man liekas, nav īpaši darbīga, un, pēc tā, ko var redzēt ziņās, neizskatās, ka pat tad, ja vīruss šeit nonāktu, būtu gatava veikt kaut kādus pasākumus un nodrošināt karantīnu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.