Menu
 

Karikatūra. Ministrei jāatzīst zaudējums Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Karikatūra - Aigars Lapiņš Karikatūra - Aigars Lapiņš

Administratīvā rajona tiesa atzinusi par prettiesisku valdības lēmumu Indriķi Muižnieku neapstiprināt Latvijas Universitātes (LU) rektora amatā. Līdz ar to tiesa atcēlusi valdības iepriekšējo lēmumu un uzdevusi par pienākumu trīs nedēļu laikā atkārtoti lemt par Muižnieka apstiprināšanu LU rektora amatā.

Jau otro reizi tiesa atzinusi Izglītības un zinātnes ministrijas mēģinājumus no amata atbrīvot LU rektoru Indriķi Muižnieki par nepamatotiem. Lai arī jau kārtējo reizi pierādīts, ka LU rektora vēlēšanas bijušas likumam atbilstošas, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) turpina universitāti vilkt iekšā politiskās spēlēs, paziņojot, ka apšauba tiesas spriedumu Muižnieka lietā. Ministre ir paziņojusi, ka viņai nav pārliecības par Administratīvās rajona tiesas sprieduma pareizību. Šāda notikumu gaita un ministres attieksme vedina uz vairākiem secinājumiem.

Visupirms – vai valsts amatpersona, apšaubot tiesas spriedumu, ja tas viņai ir nelabvēlīgs, rāda labu piemēru likumpaklausībā citiem valsts pilsoņiem, kuri taču arī var izvēlēties apšaubīt jebko, kas nelabvēlīgi ietekmē, piemēram, viņu maciņa saturu vai personīgo prestižu.

Otra lieta – arvien skaļāk izskan balsis, kas mudina tālākos tiesvedības izdevumus, ja par to ministre un valdība izšķiras, segt pašai ministrei no savas kabatas, neizmantojot nodokļu maksātāju naudu, vēl jo vairāk, ņemot vērā iepriekš izskanējušo informāciju, ka tiesvedības nodrošināšanai ar Muižnieku Izglītības un zinātnes ministrija nolīgusi dārgu advokātu biroju – “Eversheds Sutherland Bitāns”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.