Menu
 

Aptauja Stopiņos. Vai jau esat uzsākuši dārzkopības sezonu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Speciālisti prognozē, ka jau šonedēļ sausākās vietās pamazām varēs ķerties pie āra darbiem, taču, kā katru gadu šajā periodā, galvenie jaunās sezonas darbi veicami iekštelpās – jāgādā par puķu un dārzeņu stādiem, ko pavasara beigās izstādīt dārzos un siltumnīcās, un jāmodina ziemas guļā noliktās sīpolpuķes un gumpuķes.

Ārā var veikt zāliena nogrābšanu un atbrīvoties no ziemas uzslāņojuma – sapūstām sausām lapām, kritušajiem zariem u.tml. Dekoratīvajiem augiem pirms asnu parādīšanās apgriež sausos dzinumus.

Konstantīns, programmētājs

Es ar dārzkopību nenodarbojos, to visu dara mana sieva. Jā, mums šobrīd uz palodzes aug dažādi garšaugi – dilles, loki un salāti, bet ārā vairāk kopjam augļkokus un krūmus.

Daiga, biroja darbiniece

Sestdien sapirkām sīksīpolus un dažādas sēklas sēšanai, taču pagaidām vēl neesam tās iesējuši. Vistuvākajā laikā tas jādara.

Aivars, mīļākais opītis pasaulē

Es varu iznīcināt jebkuru dārzu. Man pat istabas puķes nevar uzticēt – tās nonīks. Vienīgais, ko man dārzā var uzticēt paveikt, ir aizrakt suņa izraktas bedres.

Jeļena, interjera dizainere

Jā, tomātus un puravus jau iesēju. Drīz būs jāsēj kāpostiņi. Vēl šobrīd nodarbojamies ar zemes dabīgu bagātināšanu – smalcinām olu čaumalas un gatavojam to kā mēslojumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.