Menu
 

Aptauja Stopiņos. Kādi ir pirmie secinājumi par mācībām attālināti? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un no privātā arhīva Foto - pixabay.com un no privātā arhīva

Šonedēļ pēc skolēnu brīvlaika visās Latvijas vispārizglītojošajās skolās atsākās mācības. Tikai tās norisinās neierasti – skolu soli ir tukši, jo mācību priekšmetus bērni apgūst attālināti. Jaunāko klašu skolēnu vecākiem tas nozīmē sniegt bērnam īpašu atbalstu – jo jaunāks ir skolēns, jo vairāk nepieciešama vecāku klātbūtne attālinātās mācīšanās procesā. Lielākajai daļai skolotāju un skolēnu tā ir pilnīgi jauna pieredze, un pirmajā mācību nedēļā vēl tikai tiek izmēģināts, kā to darīt labāk.

Lai uzzinātu, kā mācības attālināti vērtē paši bērni, “Rīgas Apriņķa Avīze” telefoniski aptaujāja Stopiņu novadā dzīvojošus skolēnus.

Anete, mācās Rīgas 64. vidusskolā

Man pagaidām nav bijušas nekādas problēmas, un man šāda veida mācīšanās patīk, jo skolotāji ir ļoti atsaucīgi – var visu jautāt un var saņemt atbildes uz visiem jautājumiem.

Pēteris, mācās Rīgas Valsts 3. ģimnāzijā

Ir grūtāk mācīties nekā skolā, bet var paciest. Tehniski viss ir kārtībā, bet grūti ir pašam sākt mācīties. Ir jāpiespiežas.

Līga, mācās Rīgas Kultūru vidusskolā

Darba apjoms nekļūst mazāks, mācoties attālināti. Darba produktivitāte nepaliek mazāka. Var iemācīties tikpat, cik skolā, bet tas prasa lielāku piepūli.

Alberts, mācās Rīgas 64. vidusskolā

Man patīk šāds mācību process, jo var izvēlēties, kuru mācību priekšmetu mācīties pirmo, kuru vēlāk, proti, pats var veidot savu mācību grafiku, plānot savu darbu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.