Menu
 

Aptauja Rīgā. Kā mainījušies jūsu ieradumi sabiedriskā transporta izmantošanā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

“Divi un divi” – tā neoficiāli skan Ministru kabineta  pieņemtie jaunie ierobežojumi cīņā ar Covid-19 izplatību.

Izdevumā “Rīgas Satiksmes Darbinieks” skaidrots, ko tas nozīmē sabiedriskā transporta lietotājiem un kādas izmaiņas novērojuši sabiedriskā transporta lietotāji. Pasažieri šobrīd tiek aicināti sabiedrisko transportu izmantot tikai būtiskos gadījumos, piemēram, lai dotos uz darbu, uz veikalu pēc pārtikas produktiem vai uz aptieku. Iekāpjot un izkāpjot, kā arī gaidot sabiedrisko transportu, jāievēro divu metru distance citam no cita. Transportā pasažieri nedrīkst sēdēt blakus, un biļetes jāiegādājas attālināti. Pārvadātājiem jāierobežo pasažieru skaits braucienā, lai aizpildīta būtu ne vairāk kā puse sēdvietu.

Reinis, apsardzes darbinieks

Man uz darbu Purvciemā jābrauc no Pārdaugavas ar 370. mikroautobusu, bet tas šobrīd nekursē, tāpēc nākas braukt ar diviem citiem transportlīdzekļiem, un tas aizņem vairāk laika ceļā.  Bet, ja drošības apsvērumi to prasa, neko darīt.

Arina, vecākā kasiere

Tagad, kad ir noteikti ierobežojumi, daudz vairāk pārvietojos ar kājām un sabiedrisko transportu faktiski neizmantoju. To izmantoju tikai gadījumos, kad tas ir ļoti nepieciešams.

Gaļina, mājsaimniece

Es šodien pirmo reizi iznācu ārā kopš 20. marta. Šodien ar kājām atnācu uz veikalu, tā ka sabiedrisko transportu šajā periodā vispār neesmu izmantojusi.

Aleksandra, pensionāre

Bez vajadzības nekur nebraucu. Vairāk eju kājām – tas šobrīd ir daudz drošāk un arī veselīgāk. Un visas man nepieciešamās lietas – aptieka un veikals – atrodas tepat tuvumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.