Menu
 

Aptauja Ķekavā. Kā valdības noteiktie ierobežojumi ir ietekmējuši jūsu dzīvi? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: pixabay.com un Liene Ozola Foto: pixabay.com un Liene Ozola

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pandēmija ir līdz pamatiem satricinājusi ierasto lietu kārtību pasaulē. Vairāk nekā ceturtdaļa no teju astoņiem miljardiem pasaules iedzīvotāju pandēmijas dēļ ir spiesti palikt mājās. Vēl pavisam nesen daudzi no mums pat nenojauta, cik neparedzama ir nākotne un kas mūs sagaida, ekonomika attīstījās un cilvēki arvien vairāk sajuta finansiālu stabilitāti, bet tagad daudzi prāto, kas notiks tālāk.

Jānis, biškopis
Mūsu dzīve ir mainījusies ļoti radikāli. Mums pieder nelielas viesnīcas un restorāniņi, tagad tur faktiski nekas nenotiek. Veikaliņš Vecrīgā arī ir slēgts. Mēģinām šobrīd pārorientēties un piegādāt produkciju cilvēkiem uz mājām. Sieva man ir keramiķe, taču viņai darba nav, jo cilvēkus interesē tikai pamatvajadzību apmierināšana.

 

Jānis, autovadītājs
Ar darbu man ir grūtāk, jo līdz šim periodiski strādāju Anglijā. Tagad, protams, nekas tāds nenotiek, un to, kā būs turpmāk, es nezinu.

 

Rihards, daudzbērnu tētis
Mājās ir grūtāk, jo mums ģimenē ir septiņi skolēni, un viņiem, neejot ārā, izturēt tikai mājas režīmu ir ļoti sarežģīti. Tāpat sievai – sanāk, ka viņai jāskolo gandrīz vesela klase, un tas nav viegli.

 

Jēkabs, skolnieks
Esmu pieradis pie cilvēkiem, sabiedrības, iet uz skolu un satikties ar draugiem. Tā šobrīd pietrūkst. Mācīties attālināti ir grūtāk, jo pašam ir grūti piespiesties mācīties.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.