Menu
 

Aptauja Garkalnē. Kā vērtējat ieceri sadalīt Garkalnes novadu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: no arhīva un Liene Ozola Foto: no arhīva un Liene Ozola

Topošā Ulbrokas novada pašvaldībai līdz 2023. gada 31. decembrim būs jāapstiprina pašreizējā Garkalnes novada sadalīšanas plāns, to nosūtot izvērtēšanai topošā Ādažu novada pašvaldībai, – tā lēmusi Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija. Pēc šā plāna izvērtēšanas paredzēts, ka Ulbrokas un Ādažu novada pašvaldībām jālemj par novadu teritoriju robežu grozīšanu. Kā skaidro Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, lai Garkalnes novada sadalīšanas plāns tiktu īstenots, tas būtu jāpieņem abām pašvaldībām.

Iveta, bibliotekāre
Savulaik mūsu Upesciema skoliņa bija Berģu skola un skaitījās pie Ādažiem, tā ka vēsturiski tā jau ir bijis. Tas būtu loģiski, jo Garkalnei ģeogrāfiski ir ļoti izstiepta robeža.

 

Lilita, juriste
Negatīvi, jo, gadījumā ja kādam ir jāpievienojas, uzskatu, ka to vajadzētu darīt kopā ar novadu, kurā ir attīstītāka infrastruktūra nekā Garkalnē. Tad jau drīzāk tai apvienošanai būtu jābūt ar Ādažu novadu.

 

Mihails, sētnieks
Man ne visai patīk tas, ka esam divus kilometrus no Rīgas, bet skaitāmies Garkalne. Rīgā dzīvojošajiem ir daudz priekšrocību. Neredzu ieguvumus vēl tālāk apvienoties.

 

Zoja, pensionāre
Man grūti pateikt, jo detaļas vēl nav zināmas. Ja būs lielas pārmaiņas, man to negribētos, jo ir pierasts pie tā, kā ir.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.