Menu
 

Karikatūra. Kārtībai jābūt! Apriņķis.lv

  • Autors:  Aigars Lapiņš
Karikatūra - Aigars Lapiņš Karikatūra - Aigars Lapiņš

Valdība, lemjot par Covid-19 izplatības dēļ noteikto ierobežojumu atvieglojumiem, vienlaikus ir ieviesusi stingrāku prasību sabiedriskā transporta pasažieriem, normu, kuru ne visi steidz pildīt, proti, braucot sabiedriskajā transportā, izmantot sejas aizsargmasku.

Novērojumi liecina, ka cilvēku reakcija uz šo jaunievedumu ir visai atšķirīga – pārsvarā jaunieši un vidēja vecuma cilvēki to cenšas ievērot, bet vecāka gadagājuma pasažieri sejas aizsegu nelieto.

Gan “Rīgas satiksmes” un “Pasažieru vilciena”, gan Valsts policijas un pašvaldības policijas pārstāvji sākotnēji teica, ka nekādi īpaši reidi, lai pārbaudītu, vai pasažieriem ir sejas maskas, netiks veikti, arī soda naudas nav paredzētas.

Tomēr ceturtdien Rīgas pašvaldības policija pavēstīja, ka no 15.maija sadarbībā ar “Rīgas satiksmes” kontroles dienestu īstenos pārbaudes, lai pārliecinātos, ka iedzīvotāji lieto mutes un deguna aizsegus sabiedriskā transporta izmantošanas laikā. Pirmo nedēļu, proti, līdz 22.maijam RPP darbinieki sabiedriskajā transportā pārsvarā strādās preventīvi, un, ja pārkāpumi nebūs "klaji vai rupji", policisti iespēju robežās izteiks brīdinājumus.

Sejas aizsargmaskas lietošana sabiedriskajā transportā no valdības puses tiek pamatota ar bažām par pieaugošu pasažieru plūsmu, taču pārsvarā cilvēki atzīst, ka pasažieru skaits nav būtiski pieaudzis, tā attaisnojot savu rīcību braukt sabiedriskajā transportā bez sejas aizsargmaskas. 

“Rīgas Apriņķa Avīzes” karikatūrists Aigars Lapiņš piedāvā savu versiju, kā sabiedriskā transporta kontrolieriem rīkoties situācijās, kad nākas saskarties ar pasažieru vieglprātīgo attieksmi pret valdības ierobežojumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.