Menu
 

Aptauja Saulkrastos. Kā vērtējat prasību sabiedriskajā transportā lietot sejas aizsegu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un Autotransporta direkcija Foto - Liene Ozola un Autotransporta direkcija

Lielākā daļa sabiedriskā transporta pasažieru nav pārorientējušies uz jaunajām prasībām lietot sejas aizsargmasku, pārvietojoties pilsētas un piepilsētas transportā, un mutes un deguna aizsegu neizmanto. Jau ziņots, ka no šīs nedēļas sabiedriskajā transportā pasažieriem jāvalkā sejas un deguna aizsegs, piemēram, aizsargmaska, respirators, šalle, lakats un tamlīdzīgi. Tomēr par šī nosacījuma neievērošanu nevienu sodīt nevar – viss ir uz katra paša sirdsapziņas un godaprāta. Vienīgi reģionālajā autobusā šoferis var neielaist pasažieri bez sejas aizsega.

Zane, manikīre

Darbā lietoju sejas aizsargmasku, bet tas ir neierasti, ka tā jālieto arī sabiedriskajā transportā. Līdz šim varējām braukt bez tām, tāpēc īsti nesaprotu, kāpēc tagad to vajadzētu.

Jolanta, friziere

Vajadzētu nodrošināt, lai sabiedriskajā transportā to var iegūt, jo maskas ir dārgas, un, ja cilvēkam jāpārvietojas ar vairākiem transportlīdzekļiem, tas sanāk dārgi.

Aina, apkopēja

It kā to vajadzētu, jo, ja kāds šķauda vai klepo, tad ir drošāk, bet, no otras puses, pat mediķi apgalvo, ka maska nepasargā no inficēšanās, tāpēc ir grūti to izvērtēt.

Vladimirs, sociālais darbinieks

Es cenšos sabiedrisko transportu vispār neizmantot. Man līdz darbam ir 6 kilometri, un tos bez grūtībām nostaigāju apmēram stundas laikā, nesteidzoties varu nokļūt nepieciešamajā vietā arī ar kājām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.