Menu
 

Aptauja Stopiņos. Vai ceļot uz kaimiņvalstīm, jūsuprāt, šobrīd ir droši? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Kopš 15. maija Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstspiederīgie un personas ar uzturēšanās atļauju var brīvi ceļot starp visām trim Baltijas valstīm, neievērojot 14 dienu pašizolāciju.

Pēc robežu šķērsošanas atvieglošanas novērota palielināta kaimiņvalstu iedzīvotāju klātbūtne Valkā un Liepājā. Latvijas–Igaunijas robežpilsētā Valkā pirmajās dienās policija novērojusi tikpat daudz Igaunijas iedzīvotāju, cik pirms Covid-19 krīzes. Savukārt Lietuvas pierobežā Zemgales pusē tūristu pieplūdumu vēl nejūt, atzinuši tūrisma nozares pārstāvji.

Sarmīte, pensionāre

Pēc robežu atvēršanas visām trijām valstīm būtu nepieciešams noteikt vienādas prasības drošībai, jo nav jēgas, ka, piemēram, vienā valstī nav atļauta pulcēšanās uz koncertiem, bet otrā ir. Cilvēki aizbrauks tur, kur ir brīvāk.

Jānis, elektriķis

Domāju, ka vēl par ātru bija atvērt robežas, jo katrā valstī saslimstība ir citāda. Es pats paceļošu pa Latviju, aizbraukšu uz Austrumlatviju, jo tur saslimušo ir mazāk.

Gints, ekskavatorists

Ar drošību ir, kā ir, jo kaimiņu zemēs saslimušo ir vairāk. Igaunijā iedzīvotāju ir mazāk, bet saslimušo vairāk nekā Latvijā.

Svetlana, pārdevēja

Šobrīd neplānojam braukt, bet vasarā dosimies uz Lietuvu pie radiem. Lai situācija nostabilizējas, tad arī brauksim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.