Menu
 

Aptauja Ikšķilē. Vai vajadzētu turpināt cīņu par Ikšķiles novada autonomiju? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Kā publiski paudis Ikšķiles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš, ikšķilieši turpināšot cīņu par sava novada autonomiju. Pēc tam, kad Administratīvi teritoriālās reformas likums Saeimā būs pieņemts galīgajā lasījumā, Valsts prezidentam, pamatojoties arī uz Satversmes tiesas spriedumu, tikšot lūgts to neizsludināt.

Kā “Rīgas Apriņķa Avīze” jau rakstījusi, Satversmes tiesa lēma, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram nebija tiesību aizliegt rīkot iedzīvotāju aptauju novadā. Ja likums tomēr tiks izsludināts, Ikšķiles novada pašvaldība un arī citas neapmierinātās pašvaldības vēlreiz vērsīšoties Satversmes tiesā – šoreiz jau ar lūgumu izvērtēt administratīvi teritoriālo reformu pēc būtības.

Rima, pensionāre

Vajag cīnīties. Novada iedzīvotāji un pašvaldība ir daudz darba ieguldījusi novada attīstībā, un tas ir jārespektē.

Vladislavs, ikšķilietis trešajā paaudzē

Jācīnās līdz galam, lai Ikšķiles novads paliktu atsevišķi. Negribam apvienoties, jo pie mums viss notiek godīgāk, un šādi ir labāk.

Juris, pensionārs

Tik daudz pūļu jau ir ielikts, ka tagad vajag cīnīties līdz galam. Esmu vietējais jau 50 gadus, un savu identitāti es saistu ar Ikšķili.

Anda, pensionāre

Vajag mēģināt cīnīties, varbūt kopā visi varam kaut ko panākt. Es domāju, ka nevajag vispār apvienoties – jo lielāka saimniecība, jo grūtāk to pārraudzīt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.