Menu
 

Aptauja Jūrmalā. Vai šogad jau esat peldējies? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: Jūrmalas pilsetas pašvaldība un Liene Ozola Foto: Jūrmalas pilsetas pašvaldība un Liene Ozola

Peldsezonā, no 15. maija līdz 15. septembrim, atpūtnieku drošību Jūrmalas pludmalē uzraudzīs 36 glābēji piecās glābšanas stacijās un divos glābšanas posteņos. Bulduros, Majoros, Mellužos, Kauguros un Jaunķemeros glābēji strādās jau esošajās ēkās. Dzintaros un Dubultos, sākoties aktīvajai peldsezonai, tiks ierīkoti glābšanas posteņi, kuros dežurēs glābēji. Peldētājiem īpaša uzmanība jāpievērš signālkarogiem, kas uzstādīti visās jūras piekrastes peldvietās, – ja pludmalē plīvo sarkans karogs, tas nozīmē, ka peldēties ir aizliegts. Sarkans karogs ar dzeltenu, zem kura ir dzeltens karogs, nozīmē, ka peldēšanās ir bīstama. Tikai viens karogs – sarkans ar dzeltenu – norāda, ka peldēties ir atļauts.

Vita, audzina bērniņus
Nē, pati vēl neesmu, bet bērni, var teikt, jau ir atklājuši sezonu un gandrīz nopeldējušies. Es pati gaidu siltāku laiku un ūdeni.

 

Sintija, audzina bērniņu
Svētdien nopeldējos. Pirms tam spēlēju volejbolu, tādēļ pēc spēles biju spiesta ieiet ūdenī, lai noskalotu smiltis. Ūdens bija dzestrs, bet ne tik auksts, kā biju gaidījusi.

 

Nellija, viesmīle
Nē, man vēl ir par aukstu. Ierasti peldsezonu atklāju piemājas dīķī, kur ūdens ir siltāks. Dīķa ūdenī iemetamies pēc pirts, bet tā laikam neskaitās īsta pelde.

 

Arturs, autoatslēdznieks
Nē, vēl kādu nedēļu jāpagaida, lai ūdens riktīgi iesilst. Šobrīd vēl tikai staigājam gar jūru un elpojam svaigu gaisu.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.