Menu
 

Aptauja Stopiņos. Vai Covid-19 ietekmē veidojat lielākus uzkrājumus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Latvijā 12% iedzīvotāju Covid-19 radīto pārmaiņu ietekmē aktīvāk pievērsušies uzkrājumu veidošanai, vēstīts banku veiktajās aptaujā. Tajā arī secināts, ka iekrājumi Latvijā ir apmēram 64% iedzīvotāju, savukārt 33% iedzīvotāju to nav vispār.

Tāpat aptaujā secināts, ka vairākumam iedzīvotāju, kuriem uzkrājumi ir, šobrīd nav nepieciešamības tos izmantot. Uzkrājumu veidošanai, pēc aptaujas datiem, šobrīd aktīvāk pievērsušies iedzīvotāji ar augstāku atalgojumu (virs 700 eiro) vecumā no 25 līdz 49 gadiem. Tāpat aptaujā secināts, ka apmēram 10% iedzīvotāju, kuru ienākumi lēšami virs 1000 eiro mēnesī, ir bez ietaupījumiem. 

Ksenija, tipogrāfijas speciāliste

Šis laiks nav mainījis manus uzkrājumus, tie jau iepriekš ir bijuši – gan pensiju fonds, gan uzkrājumi krājkontā. Mani uzkrājumi ir palikuši nemainīgi.

Undīne, šobrīd bezdarbniece

Es personīgi nē. Šobrīd naudu pat vairāk tērēju, jo, piemēram, šonedēļ biju iepirkties. Atlaides ir daudzos veikalos, to arī izmantoju.

Laura, strādā banku sektorā

Man uzkrājumi kā iepriekš bija, tā ir arī tagad. Naudu varbūt piesardzīgāk tērēju – tā varētu būt atšķirība.

Gunta, pārdevēja

Man nekas nav mainījies. Es vienīgi negribu piekrist valdības apgalvojumam, ka katram Latvijas iedzīvotājam ir uzkrājums no 500 līdz 5000 eiro. Kur ir tā mana nauda? Bet, kas attiecas uz pircējiem, varu teikt, ka šobrīd nauda tiek tērēta vairāk nekā iepriekš. Un to es nesaprotu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.