Menu
 

Vairums iedzīvotāju Līgo svētku galdu veidos no akciju piedāvājumiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Šogad vairāk nekā puse jeb 53% iedzīvotāju atzīst, ka svētku galdu iecerējuši veidot, improvizējot no akcijas produktiem un veikalu bukletu piedāvājumiem, liecina "Maxima Latvija" veiktā aptauja.

"Covid-19 ir būtiski ietekmējusi iedzīvotāju labklājību un aptauja parāda, ka šobrīd pieejamas cenas ir vēl svarīgākas nekā iepriekš, arī gatavojoties Līgo svētkiem. Puse aptaujāto norādīja, ka svētkiem atvēlēs ne vairāk kā 40 eiro. Populārāko svētku produktu sarakstā būtiskas izmaiņas nav novērojamas – uz svētku galda būs siers, dārzeņi, augļi un pīrādziņi. Vairāk nekā pērn iedzīvotāji ir norādījuši, ka iegādāsies marinētas uzkodas (10%), gaļas produktus (7%), kā arī dārzeņus (6%), augļus (3%) un sieru (3%)," komentē "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Šogad trīs brīvas dienas pirms svētkiem ļauj nesteidzīgāk sagatavoties Līgo vakaram. Visu svētkiem nepieciešamo vairāk nekā puse (62%) iedzīvotāju iecerējuši sarūpēt dažas dienas pirms svētkiem, ceturtā daļa pirkumus plāno veikt vienu dienu pirms svētkiem, bet katrs desmitais iepirkšanos tomēr plāno īsi pirms svinībām, 23.jūnijā.

Vērtējot svētku svinēšanas norises vietas redzams, ka Covid-19 ir ietekmējis svētku svinēšanas paradumus. Iedzīvotāji izvēlas Līgo svētkus svinēt ārpus pilsētas, izvairoties no publiskiem pasākumiem. Populārākās svētku svinēšanas vietas ir savas, draugu vai radinieku lauku mājas (73%), kā arī atpūtas vietas dabā un kempingi (12%). Telpās jeb mājās pie televizora svētkus plāno pavadīt 6% aptaujāto, bet nepilni 3% svētkos strādās un tikai 1,5% svētkus šogad nesvinēs nemaz. Publiskos pasākumus un ceļojumus šogad plāno ļoti mazs aptaujāto skaits.

Turklāt iedzīvotāji svētku laikā plāno veikt arī piesardzības pasākumus tieši Covid-19 dēļ. Teju puse jeb 49% norādīja, ka svētkus svinēs šaurākā draugu un ģimenes lokā, trešdaļa jeb 29% izvairīsies no publisku pasākumu apmeklēšanas, un 21% atzina, ka svinēs tāpat kā līdz šim, bet ievēros papildu drošības pasākumus (biežāka roku mazgāšana, dezinfekcijas līdzekļu nodrošināšana, masku lietošana u.c.). Savukārt 21% norādīja, ka viņu svētku plānus Covid-19 neietekmēs, bet tikai 1% svētkus tieši vīrusa dēļ nesvinēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.