Aptauja Stopiņos. Vai uzturā lietojat bioloģiski audzētu pārtiku? Apriņķis.lv
- Autors: Liene Ozola

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Ekonomikas nodaļas eksperti secinājuši, ka bioloģiskā augkopība efektivitātē pagaidām atpaliek no konvencionālās.
Patlaban vienīgā nozare, kur bioloģiskie saimnieki strādā efektīvi un kura ir uz eksportu orientēta, ir cietes kartupeļu ražošana. Lai arī bioloģisko kartupeļu izaudzēšanas izmaksas ir par 34% augstākas, tās nosedz salīdzinoši labā cena, kas ir par 6% augstāka, turklāt izdodas iegūt arī par 11% lielākas ražas. Veiksmīgas bioloģiskās saimniekošanas pamatā ir spēja piedāvāt produkciju par konkurētspējīgām cenām.
Lonija, pensionāre Es pati dārziņā izaudzēju gurķus, dilles, salātus. Nupat man jau pirmā zemene ir nogatavojusies, tā ka neko nevajag pirkt no dārzeņiem – visu var izaudzēt pats. |
![]() |
Rita, pensionāre Nē, es nepērku. Tas ir garlaicīgi. Un šo to es izaudzēju piemājas dārziņā. |
![]() |
Natālija, apkopēja Dēlam es pērku bioloģisko pārtiku, bet paši jau varam kaut kā iztikt. Šo to no mammas dārziņa dabūju. Mēs vispār esam citādi auguši. Mūsu bērnībā viss bija bioloģisks. |
![]() |
Pjotrs, pensionārs Tā pārtika ir ļoti dārga, tāpēc es vairāk skatos pēc cenas. Ir tā, ka kaut ko nopērku, un, ja tas iegaršojas, tad pērku to, ko esmu ieradis. |
![]() |
Saistītie objekti
- Septembra beigās sāksies jauns tiešraižu cikls "Mārupes novads tuvplānā"
- "Latvijas pasts" atklāj klientu centru "Kauguri"
- Vidzemes plānošanas reģions Eiropas uzskaitē vēlas tikt klasificēts kā ārējās robežas reģions
- Siguldas novadā glābēji palīdz diviem cilvēkiem izkļūt no meža
- "Arco Real Estate": Pirmajā pusgadā privātmāju cenas Rīgas apkārtnē palielinājās par vidēji 3%