Menu
 

Aptauja Stopiņos. Vai uzturā lietojat bioloģiski audzētu pārtiku? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra  Ekonomikas nodaļas eksperti secinājuši, ka  bioloģiskā augkopība efektivitātē pagaidām atpaliek no konvencionālās.

Patlaban vienīgā nozare, kur bioloģiskie saimnieki strādā efektīvi un kura ir uz eksportu orientēta, ir cietes kartupeļu ražošana. Lai arī bioloģisko kartupeļu izaudzēšanas izmaksas ir par 34% augstākas, tās nosedz salīdzinoši labā cena, kas ir par 6% augstāka, turklāt izdodas iegūt arī par 11% lielākas ražas. Veiksmīgas bioloģiskās saimniekošanas pamatā ir spēja piedāvāt produkciju par konkurētspējīgām cenām.

Lonija, pensionāre

Es pati dārziņā izaudzēju gurķus, dilles, salātus. Nupat man jau pirmā zemene ir nogatavojusies, tā ka neko nevajag pirkt no dārzeņiem – visu var izaudzēt pats.

Rita, pensionāre

Nē, es nepērku. Tas ir garlaicīgi. Un šo to es izaudzēju piemājas dārziņā.

Natālija, apkopēja

Dēlam es pērku bioloģisko pārtiku, bet paši jau varam kaut kā iztikt. Šo to no mammas dārziņa dabūju. Mēs vispār esam citādi auguši. Mūsu bērnībā viss bija bioloģisks.

Pjotrs, pensionārs

Tā pārtika ir ļoti dārga, tāpēc es vairāk skatos pēc cenas. Ir tā, ka kaut ko nopērku, un, ja tas iegaršojas, tad pērku to, ko esmu ieradis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.