Menu
 

Aptauja Ropažos. Vai šogad jau esat bijuši ogot vai sēņot? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Mitrais un siltais laiks radījis piemērotus apstākļus, lai mežā jau varētu sākt ievākt ogu un sēņu ražu. Atšķirībā no pagājušā gada šogad solās būt laba melleņu raža, un daudzi ogotāji arī Pierīgas novados to izmanto, lai vasaras mēnešos nopelnītu papildu naudiņu. Saistībā ar Covid-19 krīzi paredzams, ka meža velšu lasītāju varētu būt vairāk nekā iepriekšējos gados. Sludinājumu portālos apskatot cenu, par kādu tiek pārdotas, piemēram, gailenes, jāsecina, ka tā svārstās no 2 līdz 5,50 eiro litrā atkarībā no apjoma.

Agris, pensionārs

Nē, neesmu bijis. Esmu par vecu, lai ietu uz mežu. Aiziet vēl varētu, bet atpakaļ varu vairs neatnākt. Ja varētu, ietu katru dienu, jo labāku atpūtu nevar vēlēties, bet gadi man vairs neļauj.

Svetlana, strādā bērnudārzā

Mežā jau esmu bijusi, bet līdz šim veicies atrast tikai dažas sēnes, kuras turpat mežā atstāju, jo nebija vērts ņemt līdzi. Sekoju līdzi tam, kādu informāciju cilvēki liek internetā, un tad došos atkal. Parasti es gailenes arī pārdodu.

Baiba, sētniece

Plānojam doties. Vīrs jau bija sēņot, ogas arī nedaudz salasīja. Zinu, ka Kangaru kalnos ogu nav pārāk daudz, bet vietām melleņu raža šogad ir laba.

Sergejs, atslēdznieks

Jā, biju. Gailenes salasīju, arī apšu bekas jau mežā bija. Kādus 10 gadus eju uz zināmām vietām, tāpēc varu pateikt, kas kurā gadā labāk ir padevies. Melleņu divus gadus nebija, bet šogad vietām ir, vietām tikai nedaudz.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.