Menu
 

Aptauja Saulkrastos. Vai atbalstāt viedierīču iegādi katram skolēnam? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) gatavo izmaiņas Izglītības likumā, kas noteiktu, ka attālināta mācīšanās ar viedierīču palīdzību turpmāk būtu viena no klātienes mācību formām, kā arī paredzēs, ka ierīce ar interneta pieslēgumu ir viens no individuālajiem mācību piederumiem, ko skolēnam nodrošina ģimene. Terminu par klātienes mācībām tiešām iecerēts papildināt, paredzot, ka mācības var notikt “attālināti ar informācijas un komunikācijas tehnoloģiju starpniecību”.

Plānotais jauninājums paredz iekļaut datoru vai telefonu ar interneta pieslēgumu pie individuālajiem mācību līdzekļiem, kas jānodrošina ģimenei.

Rolands, pensionārs

Kas tad tos datorus pirks? Tie jau nemaksā 5 eiro, un ne katram būs iespējas to iegādāties un samaksāt par to.

Sandra, mājsaimniece

Jā, jo tā būtu vieglāk mācīties. Ja turpinās attālinātās mācības, tad ir grūti to izdarīt bez datora. Es būtu gatava to nopirkt.

Jeļena, pensionāre

Es domāju, ka bērniem vajag, jo mūsdienās bez datora nav iespējams iztikt, un lai bērni mācās ar to apieties jau no skolas gadiem.

Igors, students

Neatbalstu, jo domāju, ka jauniem cilvēkiem ir nepieciešama tiešā komunikācija ar pedagogiem, bet dators tādu iespēju nedod. Turklāt ilgas nodarbības pie datora nodara kaitējumu veselībai un redzei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.