Menu
 

Aptauja Ropažos. Kā jūsu ikdienu ietekmē laika prognozes un meteorologu brīdinājumi? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto  - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

No iepriekšējās nedēļas beigām līdz šīs nedēļas sākumam Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs bija izsludinājis dzeltenā līmeņa brīdinājumu par karstumu. Tika prognozēts, ka gaisa temperatūra šajā laika periodā sasniegs +27...+ 30 grādus. Dienās, kad ir šāds karstums, mediķi aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem, lai izvairītos no karstuma dūriena un karstuma radītā nespēka, kā arī iesaka dzert vairāk ūdens, nekā ierasts. Speciālisti iesaka izdzert vismaz 1,5 litrus ūdens dienā, taču, ja ir fiziska slodze, karstā laikā ūdens ir jādzer pat trīs četras reizes vairāk, nekā parasti.

Valentīna, medmāsa

Laika prognozēm un brīdinājumiem īpaši neuzticos. Vairāk orientējos pēc savām sajūtām un vajadzībām.

Josifs, veic saimniecības darbus

Rīta pusē vēl veicam āra darbus, taču vēlāk, pusdienas laikā, kad kļūst neciešami karsts, darām kaut ko citu un vairāk uzturamies telpās un ēnā.

Gita, bauda atvaļinājumu

Reizēm ņemu vērā brīdinājumus. Tas noteikti attiecas uz bērnu apģērbu. Sekoju līdzi tam, lai viņu nesaģērbtu pārāk biezi vai par plānu. Karstā laikā dienu plānoju tā, lai nebūtu pārāk daudz jāuzturas ārā.

Raimonds, lauksaimnieks

Es no karstuma nebaidos, esmu pieradis strādāt arī tādos laikapstākļos. Vairāk dzeru ūdeni, un, ja ir pieejams ūdens, tad var strādāt arī ārā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.