Menu
 

Aptauja Saulkrastos. Vai atbalstāt pašizolācijas laika samazināšanu līdz 10 dienām? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Veselības ministre Ilze Viņķele (“Attīstībai/Par!”) paziņojusi, ka Veselības ministrija nākamnedēļ plāno skatīšanai valdībā virzīt priekšlikumu samazināt ar Covid-19 saistīto pašizolācijas laiku no pašreizējām 14 dienām līdz 10 dienām. Šādu priekšlikumu rosinājuši epidemiologi, ņemot vērā pētījumus, kuros secināts, ka 10 dienas pēc saslimšanas iespēja inficēt citus ir būtiski mazāka nekā pirmajās saslimšanas dienās. Ministre sacīja, ka Latvija šajā jautājumā gaida Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra viedokli.

Juris, pensionārs

Ja raugās no ekonomiskā viedokļa, tad 10 dienas, protams, nozīmē ātrāku atgriešanos darbā, taču veselības drošības dēļ, manuprāt, 14 dienas ir vairāk atbilstīgas.

Natālija, pavāre

Tas būtu prātīgi, jo pa to laiku, proti, 10 dienām, jau var pateikt, kurš ir slims un kurš ne. Tas radītu mazāk problēmu, ja šo laiku saīsina.

Antoņina, pensionāre

Nemāku teikt, jo neesmu epidemiologs. Katrā ziņā es baidos no iebraucējiem, jo viņi visvairāk var apdraudēt līdzcilvēkus. Domāju, ka vajadzētu arī stingrāk kontrolēt pašizolācijā esošus cilvēkus, jo esmu redzējusi, ka viņi brīvi staigā apkārt.

Veronika, pensionēta skolotāja

Ja samazinās to laiku, tas nemazinās vīrusu. Cilvēki ir pieraduši pie šāda reglamenta, tādēļ, domāju, to vajadzētu saglabāt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.