Menu
 

Aptauja: Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju gatavojas saaukstēšanās sezonai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pārliecinoši lielākā daļa jeb 68% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju gatavojas saaukstēšanās sezonai, kas aktualizējas līdz ar rudens iestāšanos, liecina “Mēness aptieka” un pētījumu aģentūras “Norstat” veiktā aptauja. Vairums no tiem (49%) vairāk pievērš uzmanību veselīgam dzīvesveidam – uzturam, svaigam gaisam un sportiskām aktivitātēm.

Zīmīgi, ka biežāk nekā katrs desmitais jeb 11% respondentu līdz šim nebija pievērsuši īpašu uzmanību rudens saslimšanām, taču  Covid-19 ietekmē šogad vairāk pievērš uzmanību veselīgam dzīvesveidam. Katrs piektais jeb 20% respondentu, gatavojoties saaukstēšanās slimību sezonai, savlaicīgi iegādājas vitamīnus un medikamentus saaukstēšanās gadījumam.

Visvairāk uzmanību veselības un imunitātes stiprināšanai pievērš tieši aptaujātie vecumā no 60 līdz 74 gadiem. 74% šīs vecuma kategorijas  respondentu patlaban īpaši gatavojas saaukstēšanās sezonai.

Savukārt katrs sestais jeb 17% aptaujāto par spīti tam, ka rudenī mēdz slimot, nekādus piesardzības pasākumus pret saaukstēšanos neievēro.

Turpretī biežāk nekā katrs piektais jeb 22% respondentu atzinuši, ka viņi parasti neslimo, tāpēc nekādus īpašus gatavošanās pasākumus šoruden neplāno veikt.

“Mēness aptiekas” farmaceite Ērika Pētersone uzsver, ka, lai arī laikapstākļi šajā rudenī mūs ir patīkami lutinājuši, rudens saaukstēšanās slimību vīrusi ir aktivizējušies un strauji turpina izplatīties: “Slimošanas aktivitāti veicina arī bērnudārza un skolas gaitu atsākšanās. Līdz ar mazliet drēgnāku laiku aktuālas kļūst saaukstēšanās un vīrusu saslimšanas, kuru simptomi ir paaugstināta temperatūra, kakla sāpes, iesnas, klepus un galvassāpes. Lai mazinātu slimību simptomus un uzlabotu pašsajūtu, ir vērts papildināt savu mājas aptieciņu, iekļaujot tajā profilaktiskos līdzekļus, lai jau laikus var sagatavoties izplatītākajām rudens saslimšanām. Mājas aptieciņā jāiekļauj imunitāti stiprinoši līdzekļi, piemēram, C vitamīns, zāļu tējas, medikamenti, kas lietojami saaukstēšanās gadījumā.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.