Menu
 

Aptauja Saulkrastos. Kā vērtējat attālinātās mācības vecāko klašu skolēniem? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) rosinājusi, ka pēc rudens brīvlaika klātienē turpinātu mācīties 1.–6. klašu skolēni, bet 7.–12. klasēm uz nedēļu varētu noteikt mācības attālināti. “Un pēc tam vēros situāciju, skatīsies, kādi ir dati, un lems tālāk,” uzsvērusi ministre. Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologs Jurijs Perevoščikovs  atzinis, ka šis pasākums būtu atbalstāms. Viņaprāt, jau viena brīvlaika nedēļa palīdzēs bērnus nošķirt un novērst vīrusa lokālo transmisiju, bet vēl viena mācību nedēļa attālināti vismaz vecāko klašu bērniem dos papildu pienesumu, jo būs ievērots viens inkubācijas periods.

Vija, pensionāre

Droši vien tie, kuri lemj, zina labāk, kā mums no vīrusa izsargāties. Es varu teikt, ka mēs Saulkrastos cenšamies ievērot visus norādījumus. Piemēram, šobrīd autobusos visi ir maskās.

Aleksandrs, pensionārs

Manuprāt, mācības tomēr vajadzēja turpināt klātienē, citādi ļoti cieš mācību kvalitāte. Skolotājiem ir daudz grūtāk, vecākiem ir grūtāk, turklāt cita veida komunikācija, arī klātienē, jauniešiem notiek tik un tā, tā ka attālinātas mācības ir tikai daļēja izolācija.

Aldis, pensionārs

Es nesaprotu to dalījumu. Kāpēc 1.–6. klases var iet uz skolu?  Vai tad viņi neslimo?

Daiga, šobrīd bezdarbniece

Es uzskatu, ka būtu jāiet skolā. Tas ir pēdējais, ko darīt attālināti. Bērniem ir jābūt tiešam kontaktam ar pedagogu, lai pilnvērtīgi mācītos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.