Menu
 

Aptauja Stopiņos. Kā vērtējat kārtību, ka Covid-19 testa veikšanai būs nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un Veselības ministrija Foto - Liene Ozola un Veselības ministrija

Līdz jauna risinājuma izstrādei jeb kopumā divas nedēļas Covid-19 testus varēs veikt ar ģimenes ārsta nosūtījumu, tādējādi ierobežojot pašreizējo iespēju jebkuram, pat bez simptomiem, pieteikties Covid-19 testam.

Šāds termiņš noteikts kā pārejas periods līdz jauna risinājuma izstrādei. Līdz ar to ministrijai divu nedēļu laikā būs jārod iespēja nodrošināt resursus šo testēties gribētāju nodalīšanai bez ģimenes ārstu starpniecības. Bet pagaidu kārtībā jebkuram, kurš vēlas veikt testu, ir jāpārrunā savs veselības stāvoklis ar ģimenes ārstu, kurš izvērtēs viņa veselības stāvokli, un tikai tad, kad tiks saņemts nosūtījums, pacients varēs zvanīt, lai pieteiktos testam.

Māris, reklāmas speciālists

Šobrīd tests ir grūti pieejams. Mainot pašreizējo kārtību, šo problēmu varētu risināt un paātrināt gaidīšanas laiku, lai iedzīvotāji varētu veikt Covid-19 testu.

Dmitrijs, pašnodarbinātais

Testus taisīt noteikti ies mazāk cilvēku, ja būs nepieciešams ģimenes ārsta norīkojums.

Svetlana, pārdevēja

Ja cilvēks pats grib aiziet un uztaisīt testu, kāpēc būtu jāvēršas pie ģimenes ārsta? Tas rada liekus šķēršļus testa veikšanai.

Ralfs, galdnieks

Man ir vienalga, jo uzskatu, ka mani tas neskar. Neesmu slims un nedomāju, ka man būtu vajadzīgs veikt testu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.