Menu
 

Aptauja Inčukalnā. No kādiem informācijas avotiem iegūstat informāciju par Covid-19? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pexels.com Foto - Liene Ozola un pexels.com

Rīgas Stradiņa universitātes pētījumā par iedzīvotāju informētību saistībā ar Covid-19 secināts, ka zināšanas par Covid-19 lielākajai daļai aptaujāto ir labas. Respondentu domas dalījās tikai attiecībā uz to, vai maskas lietošana pasargā no vīrusa. Līdzīgi domas dalījās arī jautājumā par to, cik bīstams Covid-19 ir maziem bērniem.

Vērtējot piedāvāto informācijas avotu uzticamību, respondenti visaugstāk vērtē medicīnas darbinieku, Latvijas valdības iestāžu un starptautisko institūciju sniegto informāciju. Vismazāk aptaujātie uzticas slavenību un influenceru sniegtajai informācijai – divas trešdaļas respondentu tos uzskata par neuzticamiem informācijas avotiem.

Tatjana, sētniece

Mani informācijas kanāli ir dažādi, brīžiem tiem uzticos, brīžiem apšaubu. Savu viedokli veidoju, saliekot visu kopā un salīdzinot.

Anita, biroja darbiniece

Es pārsvarā sekoju līdzi oficiālajiem informācijas sniedzējiem, kas sniedz ticamu informāciju. Interneta portāliem, piemēram, “Delfi”, uzticos vismazāk.

Irina, atrodas dekrēta atvaļinājumā

Es informāciju par Covid-19 īpaši nemeklēju, bet no tās nav iespējams izvairīties. Visbiežāk ar to nākas saskarties internetā.

Jānis, celtnieks

Man darbā visu laiku fonā skan “Radio 2”, no tā arī iegūstu visu nepieciešamo informāciju par Covid-19. Domāju, ka tā ir uzticama.

#SIF_MAF2020



Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.