Menu
 

Aptauja Stopiņos. Kāpēc jūs valkājat sejas aizsargmasku? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Plašas diskusijas publiskajā telpā ir raisījis jautājums par mutes un deguna aizsargmaskas lietošanu sabiedriskās vietās. Daļa cilvēku to uzskata par nevajadzīgu vai pat kaitīgu veselībai, uzsverot, ka maskas lietošana nepasargā no jaunā koronavīrusa infekcijas, proti, riska inficēties ar Covid-19, savukārt citi maskas lietošanu uzskata par efektīvāko aizsarglīdzekli, uzsverot, ka tās lietošana pasargā ne tikai pašus, bet sabiedrību kopumā.

Atgādinām, ka mutes un deguna aizsargmaskas lietošana šobrīd ir noteikta kā obligāta, apmeklējot sabiedriskas vietas, turklāt ir paredzēts arī naudas sods par tās nelietošanu. 

Gunārs, pensionārs

Man ir bailes par soda naudas piemērošanu, tāpēc masku lietoju. Taču uzskatu, ka būtu jāveic efektīvāki pasākumi vīrusa ierobežošanai, piemēram, robežu slēgšana. Tas būtu iedarbīgāk, nekā visiem valkāt maskas.

Olga, medmāsa

Lai sevi aizsargātu. Valkāju masku gan darbavietā, gan apmeklējot sabiedriskas vietas, jo tā varu apsargāt gan sevi, gan apkārtējos cilvēkus.

Mārtiņš, strādā kokapstrādes uzņēmumā

Daļēji tāpēc, ka uzskatu masku par aizsarglīdzekli, daļēji arī tāpēc, ka valdība to ir noteikusi kā obligātu. Man nav nekādas vēlēšanas maksāt sodu, tāpēc labāk masku uzlieku.

Dmitrijs, ekspeditors

Es to visu uzskatu par muļķībām. Arī pirms kovida cilvēki slimoja ar dažādām infekcijas slimībām, mira no tām. Katru gadu mums ir bijušas kaut kādas jaunas slimības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.