Menu
 

Aptauja Rīgā: Vai un cik bieži lietojat sociālos tīklus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: pixabay.com un Liene Ozola Foto: pixabay.com un Liene Ozola

Popularitāti iemantojusi "Netflix" filma "The Social Dilemma", kuru 13. oktobra "Kodola" numurā publicētajā ekspresintervijā mūsu lasītājiem ieteica noskatīties kora "Kamēr" diriģents Aivis Greters. Filmā atklāti tiek izskaidroti sociālo tīklu darbības un peļņas gūšanas principi, to ietekme uz cilvēku domāšanu un uzvedību. Aptaujājot cilvēkus, "Rīgas Apriņķa Avīze" noskaidroja, ka sociālo tīklu – "Facebook", "Instagram", "Twitter", "Youtube" u.c. – lietošanas paradumi ir pārsteidzoši, jo daži aptaujātie atzina, ka lieto sociālos tīklus pat 5–6 stundas dienā. Jāpiebilst, ka šie cilvēki negribēja fotografēties laikraksta aptaujai.

ARNIS, būvnieks
Vismaz stundu dienā noteikti apskatos to informāciju, kas man ir svarīga. Visvairāk izmantoju "Facebook" un "Instragram".

GUNTIS, elektromontieris
Nelietoju, jo man vispār nav interneta. Sākumā tas bija tāpēc, ka nebija tehnisku iespēju, bet tagad mani sociālo tīklu saturs vispār neinteresē.

OLGA, tirdzniecības pārstāve
Nelietoju, jo tam man šobrīd neatliek laika. Esmu reģistrējusies sociālajos tīklos, man ir savi konti, taču šobrīd tas man nav aktuāli.

DMITRIJS, logu meistars
Es izmantoju e-pastu, lai rakstītu vēstules un ziņojumus, un uzskatu, ka labāk ir kontaktēties klātienē, tā teikt – dzīvajā. Ja interneta vidē var uzrakstīt jebko, tad klātienes sarunā cilvēka žesti, mīmika, skatiens atklāj daudz vairāk un dziļāk.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.