Menu
 

Aptauja Ķekavā. Vai elektromobiļi padara dzīvi zaļāku? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un CSDD Foto - Liene Ozola un CSDD

Šoruden klientiem tiks nodotas vēl 40 elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas. Novembrī darbu sāk 21 jauna stacija, bet līdz mēneša beigām tiks atklāti pārējie 19 uzlādes punkti. Uzlādes stacijas ir izvietotas reģionālo ceļu tīklā un apdzīvotās vietās. Līdz šim visnoslogotākās bijušas stacijas Rīgā un Pierīgā, tādēļ galvaspilsētā un tās apkārtnē līdz novembra beigām tiks atvērti vēl 12 uzlādes punkti.

Tomēr sabiedrībā nerimst diskusijas, vai elektromobiļi ir mazāk kaitīgi videi, jo ir jādomā ne tikai par izmešiem, bet arī par izejvielām elektrības ražošanai, kas ne visas ir atjaunojamie energoresursi, kā arī par akumulatoru bateriju ražošanu un utilizāciju.

Atis, tirdzniecības pārstāvis

Zaļāku nē, bet ekonomiskāku, jo tos ikdienā lietot ir izdevīgāk. Ar laiku paši elektromobiļi kļūs lētāki, un tad tas būs acīmredzami izdevīgāk.

Rolands, pārdevējs

Pilsētas videi tas ir ieguvums, jo tiek samazināts izmešu daudzums, taču nebrīnītos, ja globāli izrādītos, ka piesārņojums palielinās, jo ir jāsaražo elektroenerģija un litija jonu akumulatoru baterijas.

Arta, socioloģe

Jā, jo parastajām automašīnām tiek izmantoti neatjaunojamie energoresursi, bet elektromobiļiem var tikt izmantots arī atjaunojams enerģijas resurss.

Guntars, loģistikas speciālists

Protams, jo nav jālieto benzīns, dīzelis, kas rada gaisa piesārņojumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.