Menu
 

Aptauja Ropažos. Kā vērtējat ierobežojumu brīvdienās iegādāties atsevišķas preču grupas? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: LETA un Liene Ozola Foto: LETA un Liene Ozola

Ministru kabinets ir lēmis pagarināt ārkārtējo situāciju līdz 11. janvārim, un noteikta arī virkne ierobežojumu tirdzniecības jomā. Valdība ir noteikusi preces, kuras nedēļas nogalēs un svētku dienās nevarēs iegādāties, tostarp, piemēram, alkoholiskos dzērienus un tabakas izstrādājumus, nosakot, ka brīvdienās tirdzniecības vietās varēs iegādāties tikai pirmās nepieciešamības preces. Brīvdienās nopērkamo preču saraksts raisījis plašas diskusijas sabiedrībā. Preču tirdzniecības ierobežojums brīvdienās un svētku dienās attiecas arī uz ielu tirdzniecību un tirdzniecību atklātā tirgus teritorijā. Savukārt pilnībā aizliegta ir gadatirgu organizēšana.

ARTIS, bruģētājs
Par dažām precēm ir saprotams, par citām ne. Kopumā ir tāda sajūta, ka saraksta sastādītāji nav visu līdz galam izdomājuši.

 

LAURIS, tirdzniecības pārstāvis
Es esmu smēķētājs un nesaprotu, kāpēc nevarētu iegādāties cigaretes. Es tāpat ieeju veikalā pēc citām precēm, kāpēc pie viena nevarētu nopirkt cigaretes?

 

EVIJA, klientu konsultante
Diezgan negatīvi, jo tas, ka nevarēs nopirkt atsevišķas preces, slimību nemazinās. Bet pārdevējus gan es neapskaužu. Man viņu ir ļoti žēl.

 

LUDMILA, aprūpētāja
Tas būs ļoti apgrūtinoši lauku cilvēkiem, kuri strādā darbdienās, bet nepieciešamos pirkumus var veikt tikai brīvdienās.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.