Menu
 

Aptauja Ķekavā. Kādēļ, jūsuprāt, pieaug dezinformācija saistībā ar Covid-19? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pexels.com Foto - Liene Ozola un pexels.com

Covid-19 pandēmijas laikā strauji pieaudzis dezinformācijas un dažādu viltus ziņu apjoms, jo īpaši interneta vidē, sociālajos tīklos. Tā ir informācija, piemēram, par brīnumzālēm pret Covid-19, mirušo skaitu Latvijā, kā arī vīrusa ārstēšanas veidiem. Pēdējā laikā pretrunīgā informācija par masku lietošanu un plānotajām vakcīnām pret Covid-19 ir radījusi apjukumu cilvēkos, kas ikdienā iegūst informāciju internetā.

Voldemārs, strādā putnu fabrikā

Domāju, tas saistīts ar cilvēku psiholoģisko īpatnību. Šobrīd internets paver iespēju izteikties visiem un par visu ko, un vairākums cilvēku nedomā, ko runā, neizvērtē savu sakāmo, tāpēc tik daudz muļķību pausts publiski.

Ivans, metinātājs

Tas ir tāpēc, ka tiek radīts liels troksnis, liela jezga, un cilvēki aiz tā visa vairs neredz būtiskās problēmas un nespēj atšķirt patiesību no meliem. Ziņu ir tik daudz, ka cilvēki vairs nevar uztvert būtisko.

Elfa, pārdevēja

Tas drīzāk ir neuzticēšanās dēļ, jo – cik cilvēku, tik viedokļu. Cilvēki grib noticēt vieglāk uztveramajam un tam, kas vairāk atbilst viņu priekšstatam.

Anastasija, bezdarbniece

Tas ir no bailēm un apjukuma. Tā ir laba augsne visādām sazvērestības teorijām. Cilvēki ir neziņā par nākotni, un šobrīd pirms svētkiem to īpaši jūt.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.