Menu
 

Aptauja: 70% iedzīvotāju svētku sajūtu radīs gatavojot maltīti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai arī šogad pandēmijas dēļ svētku svinēšana norisināsies klusāk kā ierasts, vairums respondentu Ziemassvētku sajūtas radīšanai kopīgi gatavos svētku mielastu (70%), turklāt tā sagādei lielākā daļa aptaujāto jeb 33% plāno atvēlēt 21-40 eiro, kas ir mazāk kā gadu iepriekš. Visizaicinošākais produktu sagādei būs līdzcilvēku attieksme pret drošības pasākumiem (26%), kā arī rindas pie veikalu kasēm (25%), liecina “Maxima Latvija” mājas lapā rīkotā aptauja.

“Lai arī lielākā daļa iedzīvotāju (35%) dāvanas sāka iegādāties jau decembra sākumā, joprojām pastāv tendence tās iegādāties pēdējā nedēļā pirms svētkiem (18%) vai arī tieši pirms svētkiem (7%), un to apliecināja arī lielais cilvēkus skaits veikalos dienu pirms jaunajiem ierobežojumiem.

Svētkos iedzīvotāji visbiežāk dāvanas pasniegs saviem bērniem (77%), vecākiem, vecvecākiem un radiem (65%). Zīmīgi, ka svētku laikā iedzīvotāji sarūpēs dāvanas arī labdarības projektu ietvaros (8%). Vairums no aptaujas dalībniekiem plāno iegādāties 4-6 dāvanas (33%), turklāt 23% plāno iegādāties pat 7-10 dāvanas. Pērn iedzīvotāji cerēja saņemt dāvanā atpūtas braucienu, šogad lielākoties tās ir mājsaimniecībā noderīgas preces.

Aptaujas dati liecina, ka top produkti, bez kuriem nav iedomājams Ziemassvētku galds, ir piparkūkas, mandarīni, speķa pīrāgi, štovēti kāposti, kā arī pelēkie zirņi. Svētku mielastam cilvēki sarūpē arī tādus ēdienus kā rasolu, cūkas cepeti, kā arī neiztikt bez dažādām svētku konfektēm. Savukārt Jaunā gada sagaidīšanas svētku galda iecienītāko produktu līderu pozīciju pārliecinoši ieņem dzirkstošais vīns, mandarīni, kā arī cepetis un speķa pīrādziņi.

Līdzīgi kā Ziemassvētku maltītei, arī Jaunā gada svētku galdam vairums iedzīvotāju plāno atvēlēt 21-40 eiro (31%) un 41-60 eiro (26%). Aptaujātie atzīst, ka produktus svētku galdam plāno sagādāt dienu pirms vai nedēļu pirms Ziemassvētkiem (44%), savukārt 7% plāno iegādāties tiešsaistes platformā.

Gada nogales svētkus aptaujātie pavadīs mierīgā ģimenes gaisotnē mājās (76%), savukārt 5% aptaujāto pavadīs svētkus mājās vienatnē. Lai arī svētki jau ir tepat, daļa aptaujāto jeb 7% vēl nav izlēmuši, kā plāno tos sagaidīt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.