Menu
 

Aptauja Rīgā. Kā pavadīsiet Ziemassvētkus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Šogad Ziemassvētkos radiniekus apciemot nedrīkst un svētkus ļauts svinēt tikai savā mājsaimniecībā, informē Veselības ministrijā. Saistībā ar Covid-19 izplatību patlaban ir aizliegts rīkot arī privātus pasākumus un pulcēšanos, atskaitot pasākumus vienas mājsaimniecības ievaros. Sabiedrība tiek aicināta svētkus svinēt, bet darīt to droši. Ziemassvētkus drīkst svinēt mājās, savā ģimenes lokā – vienā mājsaimniecībā, proti, cilvēki, kas ikdienā dzīvo kopā. Kopā ārā drīkst pastaigāties divi cilvēki, kas nedzīvo vienā mājsaimniecībā, bet ārtelpās nav atļauts rīkot privātus pasākumus.

Pulcēšanās iespējamības mazināšanai no 21. decembra līdz 11. janvārim ir pastiprināti drošības pasākumi izglītības, sporta, kultūras un pakalpojumu jomā.

Jeļena, strādā noliktavā

Man ir divgadīga mazmeitiņa, esmu sagatavojusi viņai dāvanu. Aizbrauksim, pasniegsim to, bet ierastās pulcēšanās ģimenes lokā nebūs. Tas ir ļoti skumji, bet šobrīd cenšamies satikties retāk.

Ņina, masiere

Būsim mājās ar meitu un mazbērniem, jā, un vēl kaķi. Ierastajās kompānijās nemaz negribu svētkus svinēt. Ko darīt? Tāda ir situācija.

Jevgēnija, pensionāre

Būšu viena mājās ar kaķi. Bērni nebrauks, jo viņiem ir liela ģimene – pieci bērni. Vienmēr esam bijuši kopā, bet šogad lēmām, ka riskēt nevajag.

Aleksandrs, strādā ostā

Svinēsim divatā – es un mazmeita. Bērni nebrauks, jo viņi ir ārzemēs, tāpēc atbraukt kā katru gadu nevarēs.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.