Menu
 

Aptauja Rīgā. Kā vērtējat komandantstundas ieviešanu brīvdienās? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un Valsts policija Foto - Liene Ozola un Valsts policija

Ministru kabinets ir vienojies par ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 7. februārim. Papildus tam laikā no 30. decembra līdz 4. janvārim, kā arī 8. un 9. janvārī no plkst. 22.00 līdz plkst. 5.00 tiek ieviesta komandantstunda, kad visiem iedzīvotājiem jāuzturas savā dzīvesvietā.

Lai uzraudzītu, ka iedzīvotāji svētku laikā ievēro papildu drošības pasākumus, tika piesaistīti visi pieejamie Valsts policijas un Pašvaldību policijas spēki, kā arī Valsts robežsardze, armija un citi dienesti. Kopš 30. decembra par komandantstundas neievērošanu Valsts policija sākusi teju 3000 administratīvo procesu.

Vadims, celtnieks

Manu dzīvi šī komandantstundas ieviešana neietekmē. Es tajā laikā tāpat apkārt nestaigāju, tāpēc to vispār nejūtu.

Ļubova, strādājoša pensionāre

Mēs esam vecāki cilvēki, ejam tikai uz darbu, un tas notiek dienas laikā. Ja tas palīdz sērgu apkarot, tad ir labi, jo tas ir pats svarīgākais, lai sērga atkāptos, lai visi būtu veseli.

Larisa, pensionāre

Tas ir vajadzīgs, jo jaunieši mēdz ap pusnakti pulcēties un staigāt bariņos. Daudzi šobrīd pārmet policistiem, ka viņi soda pārkāpējus, bet tas ir viņu darbs. Viņiem tas ir jādara.

Mārīte, auklē bērniņu

Mani tas netraucē, bet man tas šķiet muļķīgi – ieviest komandantstundu tikai brīvdienās, uz svētkiem. Varbūt to vajadzētu ieviest uz divām nedēļām, mēnesi, tad būtu rezultāts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.