Menu
 

Aptauja Stopiņos. Vai piekristu vakcinēties pret Covid-19? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Pašlaik vien 34% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju piekristu vakcinēties pret Covid-19, liecina pētījumu kompānijas “Kantar TNS” jaunākās veiktās aptaujas dati. Aptaujā vien trešā daļa respondentu norādījuši, ka vakcinētos pret Covid-19, kad vakcīna būs pieejama. Savukārt puse jeb 49% iedzīvotāju norādījuši, ka nevakcinētos. 17% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Savukārt to iedzīvotāju īpatsvars, kuriem ir bērni līdz 18 gadu vecumam un kuri būtu gatavi vakcinēt viņus pret Covid-19, pēdējo divu nedēļu laikā samazinājies no 27% uz 22%.

Jurijs, sētnieks

Jā, es piekristu, jo vajag kaut kādu aizsardzību, īpaši tagad, kad ir tik daudz saslimušo.

Jurijs, tirdzniecības pārstāvis

Protams, piekristu, jo esam pieraduši vakcinēties pret citām slimībām. Šī vakcīna varbūt ir nedaudz citāda, bet, ja ir pote pret Covid-19, tad vajag to izdarīt, un viss, un aizmirst par sērgu.

Ināra, pārdevēja

Nē, pagaidām nepiekristu, jo pārāk daudz ir nezināmā. Man gribētos nedaudz nogaidīt, lai tā tiktu uzlabota un lai varētu jau izvērtēt, vai cilvēkiem no tās paliek labāk vai sliktāk.

Ina, mājsaimniece

Nē, man to nevajag, es tāpat nekur lieki neeju, dzīvoju pa mājām. Domāju, ka vakcinācija ietver zināmu risku, jo nav vēl viss līdz galam izpētīts, kādas blaknes tā var radīt cilvēkiem.

Jānis, būvgaldnieks

Nepiekristu, jo es skatījos materiālu, kur sievietei palika slikti vakcinācijas brīdī, tāpēc nav drošības par vakcīnas nekaitīgumu. Es vairākas reizes esmu taisījis analīzes – gan Latvijā, gan Vācijā, un man nekas nav konstatēts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.