Menu
 

Aptauja Saulkrastos. Vai plānojat parakstīties pret Skultes termināļa būvniecību? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola, ilustrācija - "Skulte LNG Terminal" Foto - Liene Ozola, ilustrācija - "Skulte LNG Terminal"

Sabiedrības iniciatīvu portālā “Manabalss.lv” sākta parakstu vākšana pret sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināli Skultē. Iniciatīvas autore ir Arta Jamsena, kura jau iepriekš iebilda pret LNG termināļa būvniecību Skultes ostā.

Iniciatīvas autore aicina nepieļaut potenciālu kaitējumu īpaši aizsargājamajai teritorijai “Natura 2000” jūrā pie Skultes, nepieļaut bīstamā ķīmiskā objekta izvietošanu Saulkrastu vēsturiskās kūrortpilsētas tiešā tuvumā, pilnībā izmainot Saulkrastu novada vēsturisko ainavu, kā arī nepieļaut kūrortpilsētas Saulkrastu un Saulkrastu novada iedzīvotāju dzīves līmeņa pasliktināšanos, ietekmējot iedzīvotāju veselību un dzīvību.

Zigfrīda, pensionāre

Jā, parakstīšos. Es dzīvoju netālu no tās vietas un nevēlos, ka tāds objekts tiktu uzbūvēts. Mans mērķis ir sargāt dabu un jūru.

Sandra, dežurante

Varētu parakstīties, ja būtu papīra formāta, bet internets man nav pieejams. To būtu svarīgi darīt no vides aizsardzības viedokļa.

Ināra, pensionāre

Es šajās lietās neesmu speciāliste, tāpēc man ir grūti izvērtēt, kā būtu labāk. Es paļaujos uz ekspertiem, līdzīgi kā ārstējoties uzticos ārstam vai izglītībā – pedagogiem.

Krista, pārdevēja

Noteikti parakstīšos, jo es neredzu jēgu šādai būvei, kas Saulkrastus pārvērtīs no kūrorta par industriālo zonu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.