Menu
 

Aptauja Garkalnē. Vai jūs ir skāris kovidlaika bezdarbs? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Pērn decembrī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 8,3 procenti, kas salīdzinājumā ar novembri ir par 0,4 procentpunktiem vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Nodarbinātības valsts aģentūrā reģistrētā bezdarba līmenis bija 7,7 procenti, kas ir par 0,3 procentpunktiem vairāk nekā novembrī. Pērn decembrī Latvijā bija 80,5 tūkstoši bezdarbnieku, kas ir par 3,9 tūkstošiem vairāk nekā novembrī un par 16,8 tūkstošiem vairāk nekā attiecīgajā periodā aizpērn.

Pēdējo 10 mēnešu laikā kopš pirmās ārkārtējās situācijas izsludināšanas bezdarbnieku skaits pieaudzis par 8,9 tūkstošiem salīdzinājumā ar faktiskā bezdarba datiem 2020. gada februārī.

Ināra, pensionāre

Mani pašu tas neskar, bet mana meita ilgstoši nevar atrast darbu. Viņas iepriekšējā darbavieta bija saistīta ar izdevējdarbību tipogrāfijā.

Ervīns, lauksaimnieks

Es audzēju dārzeņus un vedu tos uz Pierīgu pārdot, tā ka mani bezdarbs neskar. Sieva strādā veikalā, un tur arī darba netrūkst. Lai tikai cilvēkiem būtu iztikas līdzekļi, tad arī mēs varēsim savu produkciju pārdot.

Guntars, sētnieks

Man darba pietiek. Drīzāk problēma ir atrast pusslodzes aizvietotāju.  

Irēna, grāmatvede

Darbs ir, vienīgi mainījusies specifika – strādājam attālināti, kas var. Kas nevar, veic savus pienākumus klātienē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.