Menu
 

Aptauja Stopiņos. Kā vērtējat draudus atlaist no darba nevakcinēšanās dēļ? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un Veselības ministrija Foto - Liene Ozola un Veselības ministrija

Tiesībsarga birojs saņēmis informāciju no dažādu profesiju pārstāvjiem, tostarp mediķiem, ka, nevakcinējoties pret Covid-19, viņiem draud atlaišana no darba, – tā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē paziņoja tiesībsarga vietniece Ineta Piļāne.

Lai arī publiski paziņots, ka vakcinēšanās ir brīvprātīga un valsts apmaksāta, patlaban ir dzirdēts par atsevišķām sabiedrības mērķgrupām, piemēram, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kam vakcinēšanās pret Covid-19 noteikta par obligātu. “Ja likumdevējs ir noteicis atsevišķu profesiju grupas, kurām noteikta obligāta vakcinācija, tad ir svarīgi, lai no valsts šī informācija izskan,” uzsvēra Piļāne. Latvijas armijā vakcinēšanās pret Covid-19 tiek plānota kā obligāta, savukārt Zemessardzē tā būs brīvprātīga, paziņojis aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Svetlana, pārdevēja

Tas ir nepareizi, tā nedrīkst darīt, jo tā ir cilvēku brīva izvēle – vakcinēties vai ne. Uzskatu, ka tas ir klajš cilvēktiesību pārkāpums.

Gatis, masieris

Pats esmu ārstniecības persona un uzskatu, ka man ir jāvakcinējas, jo gribētos ticēt vakcīnas efektivitātei. Ņemot vērā klientu plūsmu, uzskatu, ka tas būs drošāk man un klientiem.

Jekaterina, strādā pārtikas nozarē

Cilvēki savus darba pienākumus var veikt arī nevakcinēti, tāpēc tas nav iemesls viņus atlaist no darba.

Modris, šaušanas instruktors

Tas ir nepareizi, jo tas ir cilvēktiesību pārkāpums. Man ir tiesības izvēlēties – vakcinēties vai ne.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.