Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai jūs izbaudāt ziemas priekus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits
Foto – www.facebook.com/Milzkalns un Ritvars Raits Foto – www.facebook.com/Milzkalns un Ritvars Raits

Bagātīgā sniega sega turpina priecēt aktīvās atpūtas cienītājus. Viena no apmeklētākajām vietām ir arī Ogres Zilie kalni, kur ziemas priekus var baudīt visdažādākajos veidos – pastaigājoties, nūjojot, slēpojot vai braucot ar ragaviņām no kalna. Slēpotāji ir iecienījuši distanču slēpošanas trasi, savukārt bērni – ragaviņu kalnus. Slēpošanas trase ir pilnībā apgaismota visā garumā – no Ogres līdz Ikšķilei. Apgaismojums automātiski ieslēdzas, iestājoties krēslai, un izslēdzas desmitos vakarā. Ziemā ļoti iecienīta vieta braucieniem ar ragaviņām Ogrē ir Zilo kalnu dienvidu nogāze, kas vērsta pret dzīvojamo masīvu. 

STAŅISLAVS, no Ogres:
Sen tāds laiks nav bijis! Skolas laikā un arī vēlāk ziemās slēpoju, tagad gan vairs ne, bet, tā kā slēpes man joprojām ir, kas zina!

 

SIGITA, strādā Ogrē:
Tik vien, cik tīrot sniegu pie mājas. Protams, ka ir prieks par sniegu. Bērnībā visi ziemas priekus izbauda. Ja tagad mani kāds mēģinātu pierunāt doties slidot vai slēpot, domāju, ka tas viņam arī izdotos.

 

JĀNIS, no Ogres:
Jā! Braucu uz kalniem ar slaloma slēpēm. Uz ārzemēm tagad netiek. Ogrei tuvākās vietas ir Sigulda, Riekstukalns. Savulaik Ķentes kalnā Ogrē bija slēpošanas trase ar visiem pacēlājiem, bet privatizēja to vietu, tad arī viss beidzās.

 

DAINA, no Pārogres:
Jā, pastaigājoties. Tagad ir kā pasakā! Galvenās ielas, arī Strēlnieku prospektu, tīra pietiekami, tur slidens nav, kaut gan ir vietas, kur grūti tikt kalnā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.