Menu
 

Aptauja Stopiņos. Vai Latvijai vajadzētu iepirkt Krievijā ražotās vakcīnas? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča atzinusi, ka šonedēļ vakcinācijas temps, salīdzinot ar pagājušo nedēļu, ir lēnāks. Iemesls esot vakcīnu trūkums. “Diemžēl visu martu patiesībā ir gaidāms tāds akūts vakcīnu trūkums.” Tas, loģiski, ietekmē potēšanas tempu.

Ar grūtībām Covid-19 vakcīnu nodrošināšanā saskaras ne tikai Latvija, bet arī citas Eiropas Savienības dalībvalstis, tādēļ arvien vairāk valstu velta kritiku Briselei un gatavojas iegādāties vakcīnas, kas ražotas ārpus Eiropas. Nesagaidot Eiropas Zāļu aģentūras apstiprinājumu, Krievijas un Ķīnas vakcīnas “Sputnik V” plāno izmantot ne tikai Ungārija, bet arī Čehija un Slovākija, par to runā arī Polijā un Austrijā. 

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) paudis, ka Krievijas vakcīnu "Sputnik V" iegādes un lietošanas iespējamība tiks vērtēta, ja Eiropas Zāļu aģentūra tās ieteiks apstiprināšanai un lietošanai Eiropas Savienībā, arī Latvijā.

Antonija, pensionāre

Jā, noteikti. Es pat pati vakcinētos ar Krievijā ražoto vakcīnu, tāpēc ka vīrusam parādās arvien jaunas mutācijas un jau šobrīd izskan informācija, ka «Astra Zeneca» vakcīnas ir mazefektīvas pret šiem jaunajiem vīrusa paveidiem.

Valdis, veikala darbinieks

Domāju, ka jā, jo daudzas valstis jau iepērk šo Krievijas vakcīnu. Ja mūsu valstī pietrūkst vakcīnu, kamdēļ neiegādāties no Krievijas? Sūdzības par to nav dzirdētas.

Stefānija, mājsaimniece

Mums nevajadzētu steigties, nevajadzētu to darīt, pirms Krievijas vakcīna ir apstiprināta Eiropas Savienībā. Es pati nebūtu gatava ar to vakcinēties, pirms nav apstiprinājuma.

Andrejs, frēzētājs

Vispirms vajag veikt izpēti, vai tā ir labāka vai ne, taču, ja ir pilnīga bezizeja, tad, protams, ir jāpērk tas, kas ir pieejams.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.