Menu
 

Aptauja: Vairāk nekā puse strādājošo savu emocionālās labsajūtas līmeni kopumā vērtē kā augstu

  • Autors:  "Kantar"
Foto – pixabay.com. Infografika – "Kantar" Foto – pixabay.com. Infografika – "Kantar"

Pēdējais gads ir bijis pārmaiņu pilns ik vienam, un līdz ar pandēmijas ieilgšanu arvien biežāk tiek runāts ne vien par fizisko veselību, bet arī par emocionālo. "Kantar" eksperti darba ņēmēju aptaujā pētīja, kā jūtas un savu emocionālo labsajūtu vērtē Latvijas strādājošie.

Lūgti novērtēt savu kopējo emocionālās labsajūtas līmeni desmit punktu skalā, kur 1 nozīmē, ka tas ir ļoti zems, un 10 – ļoti augsts, Latvijas strādājošo sniegtais vidējais vērtējums ir 6,6 punkti. Vairāk nekā puse jeb 57% strādājošo savu emocionālās labsajūtas līmeni novērtē kā kopumā augstu. Interesanti, ka tie strādājošie, kuri ir apmierināti ar savu pašreizējo darbu un kuri savu darba slodzi uzskata par atbilstošu, savu emocionālo labsajūtu vērtē pat vēl augstāk nekā vidēji, kas norāda uz to, ka darbam ir tieša ietekme uz emocionālo labsajūtu.

Darba ietekme uz emocionālo labsajūtu tomēr nav vērtējama stingri viennozīmīgi, jo, kā norāda strādājošie, ar darbu saistīti aspekti vienlaikus gan veicina emocionālo labsajūtu, gan spēj to arī graut. Gandarījums par darba esamību kopumā, tā stabilitāte, apmierinātība ar darba saturu un kolēģiem ir aspekti, kas, kā liecina pētījuma rezultāti, būtiski ietekmē strādājošo emocionālo labsajūtu pozitīvā veidā. Savukārt liels darba apjoms un slodze, bet arī pretēji – darba apjoma samazinājums pandēmijas ietekmē, nepietiekams atalgojums un problēmas attiecībās ar kolēģiem, vadību ir tie aspekti, kuriem ir negatīva ietekme uz emocionālo labsajūtu.

"Kantar" pētījumu veica laika periodā no 2020.gada 11.līdz 14.augustam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 810 strādājošos. "Kantar" pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs strādājošo kopumam. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.