Menu
 

Aptauja Stopiņos. Kādas ir Lieldienu svinēšanas tradīcijas jūsu ģimenē? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Pavasara saulgrieži vai Kristus augšāmcelšanās svētki – tik atšķirīgi ir cilvēku priekšstati par to, kas īsti tiek svinēts Lieldienu laikā. Liela nozīme svētku svinēšanā ir tam, kādas tradīcijas ģimenē tiek uzturētas – kuras ir pārmantotas no vecākiem un vecvecākiem un kuras aizgūtas no jauna. Atkarībā no tā, ko katrs piemin šajās dienās, tiek izvēlēts arī svinēšanas veids.

Ināra, pārdevēja

Mūsu ģimenē ir gan katoļi, gan pareizticīgie, tāpēc sanāk, ka Lieldienas svinam divas reizes. Parasti kopā ar ģimenes locekļiem apmeklējam dievkalpojumus, tiek krāsotas arī olas un rīkoti dārza svētki.

Anastasija, pārdevēja

Man ir mazi bērni, tāpēc Lieldienās pie viņiem noteikti atnāk zaķis un atnes lielas šokolādes olas, bet mazākās zaķis ir izkaisījis pa visu istabu, un tad bērniem ir liels prieks, tās atrodot.

Jevgēnijs, celtnieks

Esmu pareizticīgais, tāpēc Lieldienas svinu vēlāk. Ģimenē svinēšana notiek ar tradicionālu pankūku ēšanu. Katru gadu braucam arī uz vecāku kapiem, viņus pieminot.

Haralds, bezdarbnieks

Šogad nekādi svētki nesanāks, jo aizvadījām mammu mūžībā, taču uz kapiem noteikti aizbrauksim. Citus gadus pie mums atbrauc radi no Smiltenes un tiek rīkoti kopīgi ģimenes svētki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.