Menu
 

Aptauja Mārupē. Esat bijis vai plānojat doties sēņot? Apriņķis.lv

  • Autors:  Una Griškeviča
Aptauja Mārupē. Esat bijis vai plānojat doties sēņot? Una Griškeviča un arhīvs

Augusta otrā puse ir laiks, kad entuziasti jau dodas sēņu medībās, par ko liecina arī bildes sociālajos tīklos, piemēram, “Facebook”. Šā gada sausā un karstā vasara sēņotāju priekus par ieguvumiem gan var krietni mazināt.

Tomēr lietus deficīts visur Latvijā nav bijis vienādi skarbs, un pēdējās dienās nokrišņi vietām nākuši jau pāri normai. Tas ļauj prognozēt, ka slepenu sēņu vietu zinātājiem gadīsies arī pa pilnam grozam. Pastaigājot pa Centrāltirgu, šķiet, ka īstais sēņu laiks jau ir sācies.

Vineta, gaida filmas pirmizrādi

Tā kā šodien radio dzirdēju ziņu, ka mežos beidzot parādījušās sēnes, noteikti kādā brīvākā brīdī aizbraukšu līdz mežam. Tādas īstas sēņu vietas man nav, bet reizēm esmu atradusi meža nostūrus, kur gailenes var pļaut kā ar izkapti. Ceru, ka tā būs arī tagad, jo ļoti gribas sēņu mērci.

Elza, apkalpo pasākuma viesus

Pagaidām mežā neesmu bijusi, bet varbūt abas ar mammu kaut kad aizbrauksim. Un, jā, sēņu vietas mums ir, bet neteikšu, kur.

Juris, sēž uz soliņa pie kinoteātra

Sēņošana laikam ir latviešu nacionālais sporta veids, bet es ar to īpaši neaizraujos. Sēņu mērce gan man garšo, tāpēc, ja kāds draugs tās salasīs, no mērces neatteikšos.

Marina, nāk no tirgus

Vēl neesmu par to domājusi, bet, tā kā tikko tirgū sēnes redzēju, tad varbūt tuvākajās brīvdienās aizbraukšu uz mežu, ja vien nelīs lietus.

Rasma, dzīvo Imantā

Paziņas teica, ka dažos mežos sēnes ir parādījušās, tāpēc ceru, ka mazbērni mani aizvedīs sēnēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.