Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai šogad jūsu draugu vai tuvinieku lokā gaidāmas kāzas? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un arhīvs Foto - Ritvars Raits un arhīvs

Vasara, īpaši augusts, ierasti ir kāzu laiks, kad laulības tiek reģistrētas gan dzimtsarakstu nodaļās, gan baznīcās. Šobrīd, kad Latvijā ir vidēja saslimstības riska pakāpe (atbilstoši SPKC tīmekļvietnē publicētajai informācijai 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits ir no 20 līdz 100 jaunu saslimšanas gadījumu uz 100 000 iedzīvotājiem, bet nepārsniedz 120), ir atviegloti Covid-19 pandēmijas dēļ ieviestie ierobežojumi un, ievērojot nosacījumus kāzu organizēšanai, pulcēties var līdz 250 cilvēkiem.

Vai šajā situācijā, kad kāzas var rīkot ar samērā plašu viesu pulku, jaunie pāri steidz kārtot savas attiecības un dodas laulībā?

Mārīte:

Jā, būs gan kāzas, pat vairākas. Piemēram, nākamajā mēnesī pie vīra izies manas draudzenes meita, dzirdēts arī par attālāku paziņu kāzām.

Sergejs:

Pagājušajā piektdienā apprecējās mans draugs, tikai mani uz savām kāzām neuzaicināja. Par to man ar viņu vēl būs tāda nopietnāka saruna…

Ilga:

Jā, ir gan plānotas kāzas. Vasaras nogalē precēsies mana vīra brālis, bet neilgi pēc tam kāzas būs arī manai labākajai draudzenei. Uz abām kāzām esmu uzaicināta.

Ināra:

Pēdējo reizi kāzās biju pirms trim gadiem, kad apprecējās mans jaunākais dēls, bet šogad došos uz vidējā dēla kāzām. Tikai mans vecākais dēls vēl kaut ko gaida, bet gan jau arī drīz apprecēsies.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.