Menu
 

Aptauja Ropažos. Vai esat saskāries ar kādām izmaiņām administratīvi teritoriālās reformas dēļ? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola, karte - VARAAM Foto - Liene Ozola, karte - VARAAM

Jau mēnesi Latvijā ir spēkā administratīvi teritoriālās reformas rezultātā ieviestās izmaiņas, proti, līdzšinējo 119 pašvaldību vietā nu ir 43. Lai gan izskatās, ka administratīvi teritoriālās izmaiņas aptver gandrīz visu Latviju un adreses mainīsies pilnīgi visos novados, tomēr ir 15 pašvaldības, kuras šīs izmaiņas neskars nemaz, jo novada robežas un administratīvi teritoriālais iedalījums netiek mainīts.

Adreses pieraksts Pierīgā paliek nemainīgs Jūrmalā, Olaines novadā un Salaspils novadā. Tāpat adreses pieraksts palicis nemainīgs objektiem, kas šobrīd atrodas šajās administratīvajās teritorijās – Ķekavas novadā, Saulkrastu novadā un Siguldas novadā.

Otto, celtnieks

Nē, neesmu ar to saskāries. Līdz šim nav bijis jādodas arī uz pašvaldību, tāpēc izmaiņas neesmu jutis.

Svetlana, pārdevēja

Nē, pagaidām nekādas izmaiņas nav bijušas.

Vjačeslavs, automehāniķis

Vienīgā pārmaiņa ir tā, ka tagad, saņemot vai nosūtot pasta sūtījumu, adresei priekšā ir jāliek Ropažu novads. Vienīgi nosaukums ir mainījies, viss pārējais ir tāpat.

Jānis, elektriķis

Pagaidām ir tikai nosaukuma maiņa, taču lielākās izmaiņas, manuprāt, būs finanšu sadalījumā, jo šobrīd bagātākajiem novadiem būs jādalās ar nabadzīgākajiem, un, domāju, vidējais pabalstu līmenis tiks izlīdzināts uz leju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.