Menu
 

Karikatūra. Ārzona muldēšanai Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Karikatūra. Ārzona muldēšanai Aigars Lapiņš

Pirms nedēļas Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa no apcietinājuma atbrīvoja šovinistisko histēriķi, visdažādāko šlaku “tiesību” aizstāvētāju un visbezprincipiālāko naudas pretī ņēmēju Aleksandru Gapoņenko.

Šeit lietotie epiteti nav juridiski termini un pamatā liecina par “Rīgas Apriņķa Avīzes” nostāju attiecībā pret šo personu. Daudz neitrālāk, protams, uzstājās Valsts drošības policija, minētajai personai inkriminējot ilgstošas darbības nolūkā kaitēt Latvijas valstij un palīdzēt ārvalstij vērsties pret Latvijas valsts drošību. Tas ir kaut kas mazliet vairāk par neslavas celšanu vai aizvainojošiem brēcieniem megafonā kārtējā pretlatviskā “tusiņa” laikā. Taču tiesa lēma, ka jālaiž ārā...

Viens divi, un piedzimis jauns precedents – ahā, tātad par krievu dzīšanu uz konclēģeriem Rīgā (viens no “nevainīgā” kunga murgiem) var runāt droši! Ja var par krieviem, tad jau par latviešiem arī – kāda starpība. Nu jau nemaz nedrīkst par ko tādu apcietināt, rau, kur mums 23. augusta precedents, kas zināmos apstākļos (un pirmsvēlēšanu laiks ir šādi “zināmi apstākļi”) Latviju var pārvērst par tādu kā muldēšanas un provokatoru paradīzi jeb, finanšu terminoloģijā runājot, ārzonu.

Iepriekš:
Mārcis Bendiks. Prātojums par tiesām un mocekļiem

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.