Menu
 

Aptauja Ropažos. Vai izglītības darbiniekiem vajadzētu obligāti vakcinēties? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība un Nacionālās apvienības deputāti rosina prasību par obligāto vakcinēšanos pret Covid-19 neattiecināt uz izglītības jomā strādājošajiem. Arodbiedrība vēstulē deputātiem rosinājusi papildināt likumu par sertifikāta nepieciešamību ar normu, kas paredz, ka izglītības jomas darbiniekiem darba pienākumu izpildei būtu derīgs arī apliecinājums par negatīvu veiktā testa rezultātu. Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība savu priekšlikumu pamato ar to, ka tā atbalsta tikai brīvprātīgu vakcinēšanos, un uzskata, ka ir jāļauj strādāt visiem – gan vakcinētajiem, gan tiem, kas ir pret to, gan tiem, kuri pagaidām vēl nav izlēmuši.

Ivo, karavīrs

Es uzskatu, ka cilvēkus nedrīkst piespiest. Tam jābūt brīvprātīgam procesam – piekrist vakcinācijai vai ne.

Jurijs, uzņēmējs

Nē. Tai jābūt brīvprātīgai, lai cilvēki paši var izvēlēties. Nedrīkst tāpēc cilvēkus no darba atlaist, ja viņi nepiekrīt vakcinēties.

Sergejs, autoiekrāvēja vadītājs

Es neredzu jēgu vakcinēšanai, ja cilvēki tāpat slimo. Cilvēkam pašam ir tiesības izvēlēties un izlemt, vai viņš to vēlas darīt vai ne.

Valērijs, strādā uz autoiekrāvēja

Nevajag obligāti, jo vēl ir pārāk mazs laiks pagājis, kopš ir sākta cilvēku vakcinēšana. Vajag pagaidīt, lai būtu pilnīga aina par vakcīnas ietekmi uz veselību. Es gribētu, lai ļauj potēties ar Krievijas poti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.