Menu
 

Aptauja Inčukalnā. Vai atceraties savu pirmo skolas dienu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Aptauja Inčukalnā. Vai atceraties savu pirmo skolas dienu? Liene Ozola un arhīvs

Pēdējās dienas pirms mācību gada sākuma daudziem sagādā ne tikai rūpes un kreņķus par to, kas skolas bērna vajadzībām vēl jāiegādājas, bet uzviļņo arī mazliet sentimentālas atmiņas par pašu skolas gaitām.

Irēna, bijusī dzelzsbetona rūpnīcas laborante

Manā laikā bija skolas formas, taču mana mamma bija ļoti spītīga. Viņai nepatika, ka kaut ko liek obligāti, tāpēc man uzšuva raibu blūzīti un lenču svārciņus. Es vēl tagad atceros, ka ar to ļoti atšķīros no citiem bērniem.

Larisa, bijusī skolotāja un skolas direktore

Es atceros, ka mani aizveda uz lielu ēku un lielu telpu skolā Pārdaugavā. Tas bija pēckara periods, un mēs visi bērni, sākot no 1. līdz 9. klasei, mācījāmies vienā lielā telpā, sasēdināti pa rindām. Es ļoti augstu vērtēju tā laika pedagogus, kuri mācēja bērnus tā ieinteresēt, ka mēs visi klausījāmies tikai savu skolotāju, lai gan blakus bija daudzi citu priekšmetu skolotāji.

Alvīds, celtnieks

Man palikuši atmiņā draugi. Tagad mēs esam pārtraukuši satikties, bet skolas laikā tas bija pats svarīgākais. Vēl man ir palikusi atmiņā lentīte Latvijas karoga krāsās, ko mamma bija aplikusi.

Lolita, strādā Sējas novada domē

1.septembrī es devos uz Sējas skolu, tas bija 1964. vai 1965. gadā. Tajā laikā nākamie pirmklasnieki maijā gāja tā sauktajos ābečniekos, tāpēc man skola jau bija zināma, bet, protams, jaunums bija klase un skolotāja.

Alise, mamma trim puikām

Es mācījos Rīgā, 41. vidusskolā. No pirmā laika skolā atceros satraukumu, īpaši, kad lielie skolēni nāca klāt un veda mūs, mazos, iekšā svētku zālē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.