Menu
 

Aptauja Ropažos, Muceniekos. Kā jūtaties, dzīvojot blakus patvēruma meklētāju izmitināšanas centram? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola Foto - Liene Ozola

Ņemot vērā augustā strauji pieaugušo spriedzi uz Latvijas un Baltkrievijas robežas, kad mūsu valstī nelegāli mēģināja iekļūt vairāki simti migrantu, būtiski pieaudzis Ropažu novada Muceniekos izmitināto robežšķērsotāju skaits, tāpēc patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā “Mucenieki” gandrīz sasniegta izmitināšanas kapacitāte. Vienlaikus centrā tika konstatēts būtisks ar Covid-19 inficēto skaits, kas bija par pamatu karantīnas noteikšanai “Muceniekos”. Tas savukārt izraisīja migrantu protestus. Lai tiktu garantēta apkārtējo drošība un netiktu pieļauta migrantu patvaļīga izkļūšana no centra, tika iesaistīts ievērojams skaits policistu un speciālo vienību pārstāvju.

Megija, auklē bērniņu

Māmiņas ir uztraukušās, jo ir bailes no citu tautību cilvēkiem, kas palielās grupās staigā apkārt pa dzīvojamo māju teritorijām. Jau toreiz, kad centru sāka būvēt, ļoti daudzi cilvēki bija pret to.

Minjona, staigā ar suni

Ar suni jūtos droši, bez – nē. Tagad to “Muceniekos” izmitināto cilvēku ir kļuvis pārāk daudz.

Žanna, strādā zivju pārstrādes cehā

Visgrūtāk un nedrošāk ir veikalos. Viņi nāk lielā barā, neievēro distanci, nevalkā maskas. Tas ļoti traucē. Uz mežu sēnēs arī vairs neejam, jo ir bail.

Austris, inženieris

Nav patīkami, jo nezinām, kas tie par cilvēkiem, no kurienes nāk, ar kādiem nolūkiem. Nebūtu tas patvēruma meklētāju izmitināšanas centrs tik tuvu mājām, būtu labāk.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.