Menu
 

Aicinājums – piebremzēsim! Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Aicinājums – piebremzēsim! arhīvs

Teju, teju sākas jaunais mācību gads visā garajā izglītības iestāžu virtenē – sākot no bērnudārziem un beidzot ar augstskolām. Bērnudārzam un universitātei bez saprotamām atšķirībām ir arī kas kopīgs – tur koncentrējas daudz cilvēku, tai skaitā uz ielām un pagalmos, kā arī sabiedriskajā transportā.

Bērni un jaunieši priecājas par tikšanos, jautrība, smiekli, spiedzieni... un nekad nevar zināt, vai jaunais cilvēks, pēkšņi aizmirsies, neizskries uz ielas braucamās daļas. Tad priecīgā atkalredzēšanās var izvērsties par traģēdiju. Tādēļ aktuāls ir aicinājums šoferiem būt īpaši uzmanīgiem šajās dienās.

Starp citu, tas neattiecas tikai uz autovadītājiem, bet arī velosipēdistiem. Varētu pat teikt – attiecas vēl vairāk. Bieži gadās redzēt, kā pedāļu minēji it kā pat izaicina risku, braucot lielā ātrumā un bīstami tuvu gājējiem... Jūti tikai, kā vējš gar ausīm nosvilpo, kad tāds brašulis aiztraucas garām.

Aicinājums vismaz septembra pirmajās dienās piebremzēt. Mēs jau tāpat zinām, ka jūs esat stipri, veseli un spēka pilni. Ļausim arī citiem, jo īpaši bērniem, saglabāt un attīstīt šīs īpašības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.