Menu
 

Siguldas zelts un kritiskais latvietis Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Rudens sākumā Siguldas sirdī, kā allaž, norisinās Zelta rudens karalistes svētki, kuros tiek atklāta krāšņo lapu sezona. Rudens galvaspilsēta aicina piedalīties dažādās aktivitātēs Siguldas pils kvartālā, doties krāšņos pārgājienos, iepirkties Zelta dizaina tirdziņā, nogaršot “Rudens Street Food” zonā piedāvātos našķus, kā arī baudīt grupu “Čipsis un Dullais” un “Labvēlīgais tips” mūziku. Tā informē Siguldas pašvaldības speciālisti, aicinot ciemos.

Kritiskais latvietis teiks: eh, atkal tā Sigulda! Mums taču tik daudz jauku vietu, kur aizbraukt zelta rudeni lūkoties. Tepat Pierīgā vien tik daudz jauku vietu.

Kritiskajam latvietim taisnība. Daudz Pierīgā skaistu vietu. Varbūt pat labāk braukt uz citu pusi, lai mazinātu kritisko latviešu auto plūsmu uz Siguldu nedēļas nogalē. It īpaši, ja vēlas rudeni baudīt savrupā pulciņā vai vienatnē. Sigulda lai paliek tas standarts. Tā nu jau vēsturiski iegājies, ka tur bija, ir un paliek tas zelta rudens baudīšanas centrs. Bet reizē tas ir arī stimuls meklēt un atrast daudzas citas vietas, kas rudens skaistumā nebūt neatpaliek.

Tad kritiskajam latvietim pamazām veidosies savs rudens baudīšanas katalogs. Ar plusiņiem un mīnusiņiem. Laiks kļūst vēsāks, bet būs vēl gana arī jauku dienu. Ja Sigulda kalpos par katalizatoru, lai meklētu citas jaukas vietas, – arī tas ir labi. Galu galā – līkais bērzs aiz tava loga, lazda pie omes mājas vai sarkanās kļavas vecāku pagalmā bieži ir vislabākais, ko daba vai Dievs tev devuši.

“Eh, atkal tā Sigulda!” purpina kritiskais latvietis. Un... tējas termosu un sviestmaizes sapakojis, kāpj auto un brauc uz Siguldu. Kaut kā dīvaini būtu, ja neaizbrauktu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.