Menu
 

Norisinās ziedojumu vākšana ratiņkrēsla pacēlāja izbūvei daudzstāvu mājā Siguldā

  • Autors:  Biedrība "Cerību spārni"
Foto – Elīna Joniņa Foto – Elīna Joniņa

Kādā siguldiešu ģimenē aug Diāna – meitene ar smagiem funkcionāliem traucējumiem. Dzīvespriecīgajai Diānai šobrīd jau ir 8 gadi un viņa sver 25 kilogramus. Ģimene dzīvo daudzstāvu ēkas otrajā stāvā bez iespējām ko mainīt un mammai kopš meitenes dzimšanas ik dienas sanāk Diānu uz rokām nest pa kāpnēm uz mašīnu, lai varētu apmeklēt rehabilitācijas nodarbības, kas palīdz mazajai uzlabot veselības stāvokli. Diāna diemžēl pati  nav spējīga ne staigāt, ne sēdēt, kas liedz meitenei patstāvīgi iekļūt savās mājās.

Diāna aug, paliek arvien lielāka un smagāka un ģimenei paliek arvien fiziski grūtāk. Mamma stāsta, ka visgrūtākais ikdienā ir tieši mājas kāpņu pārvarēšana un bērna ievietošana mašīnā. Terapijas Diānai ir vitāli nepieciešamas.

Ģimenei ir ļoti nepieciešams ierīkot pacēlāju/liftu, lai atvieglotu tā jau fiziski sarežģīto un smago ikdienas dzīvi. Pacēlājs/lifts palīdzētu meiteni ratiņkrēslā nolaist lejā pa kāpnēm, lai ieceltu mašīnā un veicinātu meitenes iespējas apmeklēt nodarbības, kas viņai tā patīk, tā palīdzot uzlabot funkcionālo stāvokli.

Diānai prieku sagādā dzīvnieku terapijas un reitterapija. Tiek apmeklēts arī fizitoerapeits, osteopāts. Katru dienu mamma ved meiteni uz terapijām vai cenšas vienkārši izbraukt ārpus mājas, jo tas Diānai ir liels notikums.

Biedrība “Cerību spārni” ir uzsākusi ziedojumu vākšanas akciju pacēlāja/lifta iegādei, kas ilgs līdz 31.oktobrim. Visi kopā varam palīdzēt un atbalstīt ģimeni viņiem tik nozīmīgā pacēlāja/lifta ierīkošanai kāpņutelpā, kas izmaksā 17 000 eiro.

Ziedot un palīdzēt var zvanot pa tālruņa numuriem 90006661 (viens zvans 4,27 eiro) vai 90006888 (viens zvans 1,42 eiro).
Ziedojumu konts: LV38UNLA0050014911298.
Mērķis: Ziedojums Diānai.

Palīdzēsim pielāgot vidi Diānai!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.