Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai valsts pietiekami rūpējas par cilvēkiem ar īpašām vajadzībām? Apriņķis.lv

  • Autors:  "Ogres Vēstis Visiem"
Foto - "Ogres Vēstis Visiem" un pixabay.com Foto - "Ogres Vēstis Visiem" un pixabay.com

Nupat jau garām brīdis, kad nakts kļūst garāka par dienu. Iestājas tāds kā pārdomu laiks. Simboliski, ka nosacīti “tumšajā” laikā vairāk jūt dažādas ziedojumu vākšanas aktivitātes. Gan individuālas, gan valsts mēroga – ar televīzijas šoviem un izjustām augstu amatpersonu runām. Liela daļa ziedoto līdzekļu tiek novirzīti cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tas, savukārt, liek uzdot jautājumu: kur paliek valsts šajās rūpēs?

Vilnis, ogrēnietis

Rūpēties jau rūpējas, bet vai mēs paši cits citu cienām? Tā ir tā lieta! Pārāk bieži es radio dzirdu, ka neciena cilvēks cilvēku. Nedomāju, ka valsts vai kāds Jānis un Pēteris te vainīgs...

Andrejs, ogrēnietis

Valstij par cilvēkiem jādomā vairāk, jo cenas precēm ir augšā, gāzei un elektrībai arī! Tagad pieliks pensijai kaut ko klāt, bet vai ar to var izdzīvot? Es arī esmu invalīds, bet man ir savs dārziņš, pats sev izaudzēju, ko ēst.

Maija, bijusī ogrēniete

Gan jau, ka nē. Piemēram, vilcienā cilvēks ar ratiņkrēslu nevar tikt. Es mierīgi izkāpju, bet kāds to nevar izdarīt. Ne visi darba devēji arī pieņems tādu cilvēku darbā. Par pabalstiem vispār nav vērts runāt, tik mazi tie ir...

Tamāra, bijusī ogrēniete

Pat nezinu... Redzot, kādi ceļi un ielas izbūvētas dažās pilsētās, ir labi. Piemēram, Salaspilī, Gulbenē, Ogrē ir pacentušies invalīdiem palīdzēt, lai būtu ērtāk. Pie dažām mājām ir pat pandusi, kuru iepriekš nebija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.